Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2013. November 14. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/ Fotók: Pilisi Parkerdő

Megújult a Mogyoró-hegyi kirándulóközpont fogadóépülete

Megújult a Mogyoró-hegyi kirándulóközpont fogadóépülete

Felújították a Pilisi Parkerdő Mogyoró-hegyi Jurta Táborának fogadóépületét, amelyben turistaszállást is kialakítottak – közölte az MTI-vel Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője a szerdai átadás kapcsán.

Az erdészeti társaság számos épületét - köztük a közelmúltban felújított Erdei Művelődés Házát, illetve a Jurta Tábor most újjászületett fogadóépületét is - Makovecz Imre (1935-2011) építész tervezte az 1970-80-as években a parkerdőgazdaság főépítészeként - mondta el a szóvivő. A fogadóépület felújítása során kicserélték a vörösfenyőből készült külső és belső faburkolatot, felújították az elektromos hálózatot és kialakítottak egy korszerű tűzvédelmi rendszert is. Az idén nyáron megkezdődött átalakítások eredményeként kibővültek a vizesblokkok, kiépítettek egy zuhanyzóhelyiséget és az új bútorokkal berendezett vendégteret is jelentősen megnövelték – sorolta a fejlesztéseket a szóvivő, aki azt is kiemelte, hogy a jövőben a folyamatosan üzemelő büfé mellett 14 ember számára kínálnak turistaszállást az épületben.

A rekonstrukció Makovecz Imre jogörököseinek bevonásával az egykori tervek szerint történt, és nettó 45 millió forintba került, amit a Pilisi Parkerdő és tulajdonosa, a Magyar Fejlesztési Bank közösen finanszírozott. A fogadóépület a Parkerdő üzemeltetésében fog működni.

Megújult a Mogyoró-hegyi kirándulóközpont fogadóépülete

Lomniczi Gergely emlékeztetett arra, hogy az idei őszi fejlesztések során több, Makovecz Imre által tervezett épületet újított fel a Pilisi Parkerdő Zrt., köztük egy erdész szolgálati lakást a Mócsai-tanyán és a visegrádi Mogyoróhegy Éttermet. Ezek mellett parkoló épült az Apátkúti-völgyben és megkezdődött a vizesblokk kialakítása a Visegrád közelében található Bertényi Miklós Füvészkert bejáratánál. Szentendre térségében folyik a Kő-hegyi menedékház felújítása, és még az idén ősszel elkezdődik a Pilisszentlélek közelében található Fekete-hegyi turistaház átalakítása. Mindkét épület átadása jövő év tavaszára várható – tette hozzá a szóvivő. A parkerdő munkatársa kitért arra is, hogy hamarosan befejeződnek a felújítási munkák az Országos Kéktúra Pilis-Budai-hegységben futó 113 kilométeres szakaszán, emellett a közeljövőben kilátók építését és a parkerdők megközelítését segítő parkolók kialakítását tervezi a főváros környéki erdőket kezelő erdőgazdaság.

További részletek a Pilisi Parkerdő oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.