Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Január 16. 07:03, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megújult Leányvár rendelője

Megújult Leányvár rendelője

A Széchenyi 2020 program keretében 27 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Leányváron megújult a háziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak helyet adó rendelő épülete.

Leányvár önkormányzata háziorvosi rendelőjének fejlesztésére és az alapszolgáltatások integrációjára pályázott és nyert támogatást az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. Az ellátásnak helyt adó két épület műszaki színvonala már nem felelt meg a mai kor követelményeinek. A felújítás során a külső falakat és födémet hőszigetelték, az azbeszt palatetőt és a külső nyílászárókat lecserélték, a teljes belső padlószerkezet megújult, valamint a fűtési rendszert is kicserélték, korszerű zárt égésterű kazánt beépítve.

A projekt megvalósításával a szolgálati lakás méretét csökkentették, új helyiségeket alakítva ki a hatékonyabb ellátás érdekében. A 27 millió forint európai uniós támogatás segítségével külön védőnői tanácsadó helyiséget, különnemű vizesblokkat és akadálymentes mellékhelyiséget, az orvosi rendelőben pedig az asszisztens számára önálló helyiséget alakítottak ki. Megvalósult ezen kívül az épület külső-belső akadálymentesítése is, az energiahatékonyság növelése céljából ezen kívül napkollektorokat is telepítettek a szakemberek. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.