Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 01. 08:24, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Megújult tornateremmel bővült a Szentgyörgymezei Óvoda

Megújult tornateremmel bővült a Szentgyörgymezei Óvoda

Megújult tornateremmel bővült a Szentgyörgymezei Óvoda, mely január 29-én adta át és avatta fel Esztergom vezetésével, a gyerekekkel, dolgozókkal és szülőkkel együtt a létesítményt.

Romanek Etelka polgármester a fejlesztés kapcsán elsőként köszönetet mondott mindenkinek, aki szerepet vállalt a hagyományait leginkább őrző városrész óvodájának felújítása. Hozzátette: külön öröm számára, hogy nemcsak a Szentgyörgymezei Óvoda, hanem számos más óvoda, iskola és játszótér is épült, illetve újult meg az elmúlt egy évben Esztergomban.

„Mindez elsősorban azoknak szól, akik Esztergom jövőjét jelentik: a gyermekekről, akik továbbviszik ezredéves örökségünket, tovább építik azt a várost, amelyet Szent István alapított egykoron. Ez, a jövő megteremtése a város számára az egyik legfontosabb feladatunk. Az elmúlt egy évben mindenek fölötti prioritást élvezett az önkormányzat számára az, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk a gyermekek és szüleik számára, hogy Esztergom olyan város legyen, ahol érdemes megszületni, gyermeknek lenni, felnőni és itt maradni” – hangsúlyozta Romanek Etelka.

Ennek jegyében az elmúlt valamivel több, mint egy évben 14 játszótér épült vagy újult meg a városban összesen 170 millió forintból, és ugyanennek a jegyében történt meg, illetve zajlik a város óvodáinak felújítása, bővítése. Mindezekre összesen további több mint 210 millió forintot különített el az önkormányzat.

„Ezek az összegek fontosak ugyan, de nyomába sem érhetnek azoknak az értékeknek, amelyeket szolgálnak majd: egy modern, kulturált környezetben felnövő, erős, egészséges nemzedéknek, azoknak a generációknak, akik talán nem is olyan sokára maguk döntik majd el, hogy merre fejlődjön tovább Magyarország első fővárosa. A mi feladatunk az, hogy ehhez stabil, biztonságos alapokat teremtsünk számukra, lefektessük az ő jövőjüknek alapjait, hogy a ma gyermekei ezekre építkezve egy erős, sikeres, gyarapodó Esztergomban élhessenek” – fűzte hozzá a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.