Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2020. Március 17. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megváltozott az élet Esztergomban is

Megváltozott az élet Esztergomban is

Nincs pánikhangulat, de néhány árucikk – gumikesztyűk, kézfertőtlenítő gél és persze a maszkok – alig érhetőek el, s eközben egészen más ritmusban zajlik az élet a városban.

Pár nap alatt jelentősen változott a mindennapi élet a királyvárosban: míg hétvégén a már akkor is életbe lépett tiltások ellenére az utcákon nem csökkent látványosan az emberek száma, keddre szemmel láthatóan kiürült a város.

Köszönhető ez az országosan és helyben meghozott intézkedéseknek, és valószínűleg annak, hogy mindezekkel párhuzamosan az emberek többsége tudatosította a veszélyt. A nagyobb boltokban hétfőn még jelentős volt a forgalom, elsősorban a fertőtlenítő és tisztító szerek iránt nőtt jelentősen a kereslet, de a tartós élelmiszerek iránt is nőtt az érdeklődés.

Egyre többen viselnek valamilyen maszkot, annak ellenére, hogy ez mostanra hiánycikké vált, a patikák többségében sincs, ahová pedig mégis érkezik egy szállítmány, gyorsan elfogy, annak ellenére, hogy jelentősen nőtt az áruk: az egyik esztergomi patikában tegnap 500 forintba került egy egyszerű szájmaszk.

Hasonló a helyzet a kézfertőtlenítő gélekkel, a drogériák és boltok polcai, ahol ezeket tárolták, szinte teljesen üresek, de sok helyen a folyékony szappanok is fogytában vannak.

Mindezek ellenére az emberek türelmesek: a patikák már korábban korlátozták a gyógyszertárakban egyszerre tartózkodó személyek számát, így az emberek az utcán várakoznak. Hasonlóan a postához, és egyre több más bolthoz, amelyek szintén korlátozásokat vezettek be. Az üzletek szinte mindegyikén szerepel rövidebb-hosszabb tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban, és úgy tűnik, az emberek nem csak elolvassák, hanem meg is fogadják az azokban foglaltakat.

A közösségi hálón több kezdeményezés is elindult annak érdekében, hogy fogjanak össze az emberek a járvány megfékezése érdekében, többen felkínálták, hogy bevásárolnak az idősek helyett, és egyre többen fogalmazzák meg Hernádi Ádám polgármester üzenetét is: #maradjotthonesztergom.

Kapcsolódó cikkek:

Az esztergomi piacokat is érintik a koronavírus miatti korlátozások

Az idősek ezeket a tanácsokat fogadják meg Esztergomban is

Lezárták az esztergomi játszótereket

Ügyeleti rendben működnek az óvodák és a bölcsőde Esztergomban - VIDEÓ

Ideiglenesen ingyenes a parkolás Esztergomban

Felfüggesztette a személyes ügyintézést az Eszköz Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco