Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2013. Július 23. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Féja Géza Közösségi Ház

Megyei fotópályázat vándorkiállítással negyedszer Esztergomból

Megyei fotópályázat vándorkiállítással negyedszer Esztergomból

Már negyedik alkalommal rendezi meg az Esztergom-Kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatot, melyre augusztusig lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének határideje: 2013. augusztus 02.
A pályázat célja: vándorkiállítás rendezése
A pályázat témája: Digitális pillanatok Komárom-Esztergom megyéből

A fotópályázaton bárki részt vehet az ország egész területéről, életkortól és foglalkozástól függetlenül. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek 2-3 évnél nem régebben készültek. Az előző évi pályázaton kiállított képek a pályázaton nem szerepelhetnek.

Egy pályázó maximum 10 digitális képet küldhet be e-mailben, vagy CD-n (a CD-ket a szervezőknek nem áll módjában visszaküldeni, de megőrzik egy évig, és igény esetén személyesen átvehetők az esztergomi Féja Géza Közösségi Házban).
Sorozat nem adható le, csak egyedi kép. A kiállítási képek nagyításának költségét a rendező intézmény vállalja.
A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 DPI, A/4-es méret. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a 10 Mb-ot! Óriáslevelet, tömörítést nem fogadnak és nem csomagolnak ki a rendezők.

A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó CSALADNEVE_KERESZTNEVE_Akeprovidcime JPG kiterjesztésben.

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek meg a file névben olvasható adatokkal. A nevezési lap letölthető a http://fejageza.uw.hu/ oldalról a fotópályázat menüpontból, vagy személyesen is kérhető Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban előzetes időpont-egyeztetés után. A nevezési lap beküldhető e-mailben is, de csak doc formátumban. A nevezési lapra rá kell írni a nevezési díj befizetésének napját és a befizetés módját. A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 2000 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fotót küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők fordítani.

IV. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázat

A nevezési díjat személyesen is be lehet fizetni Esztergomban a Féja Géza Közösségi Házban, vagy postai „rózsaszín” csekken a következő címre:
Féja Géza Közösségi Ház, 2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50. Ebben az esetben feltétlenül írják rá a csekkre, hogy „KÖZMŰVELŐDÉS - fotópályázat”.
Internetes beküldési cím: husz.kata@nkki.eu, vagy személyesen leadható CD-n (előzetes időpont-egyeztetés után), illetve postai úton: Féja Géza Közösségi Ház, 2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.

Díjazás: 1-5. díj: oklevél és tárgyjutalom. A zsűri által beválogatott alkotásokat egy megyei vándorkiállításon is bemutatják a szervezők. A tárlat első helyszíne: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház.

A zsűri a beadott fotókból válogatja ki a megyei kiállításon bemutatandó műveket (helyszín: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház), illetve a megyei kiállításra javasolt művekből a legjobbakat 2013 őszétől Megyei Vándorkiállításra küldi.

Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének határideje: 2013. augusztus 02.
Zsűri: 2 megyén kívüli, valamint 1 megyei szakértő.
Zsűrizés: 2013. augusztus 15-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről: a http://fejageza.uw.hu/ oldalon augusztus 21-től.
Az eredményhirdetés 2013. szeptember 05-én a pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitója alkalmával lesz Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban.

Kiállítás időpontja, helyszíne:
2013. szeptember 5. (csütörök) 17.00 Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház.
2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.
Telefon: 33/555-605
E-mail cím: fejageza@gmail.com
Honlap címe: http://fejageza.uw.hu/
A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők:
Husz Kata 30/748-0671
Tóth Tamás 20/463-2356

A IV. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatot a Nemzeti Művelődési Intézet a Féja Géza Közösségi Házzal rendezi meg, a megmérettetést lebonyolítója pedig a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.