Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Október 02. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: KEMKIK

Megyei Idősügyi Tanács alakult a nyugdíjas megyenapon

Megyei Idősügyi Tanács alakult a nyugdíjas megyenapon

Az időskorúak világnapján megyenapon köszöntötték megyénk szépkorúit és nyugdíjasait. A megyei önkormányzat által szervezett nagyszabású rendezvény nem csak a szórakozásról szólt:

megalakult az idősek érdekeit széleskörűen képviselő Megyei Idősügyi Tanács.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nyertes identitás pályázatának köszönhetően közösségszervező és építő rendezvényeket szervez, melyek keretében már több megyejáró hódító túrára, páros találkozóra került sor az elmúlt hónapokban. Az idősek világnapjára nyugdíjas megyenappal készültek a megye területén élő szépkorúak, nyugdíjas szervezetek részére. Szűkebb hazánk egész területéről érkeztek vendégek, több százan gyűltek össze a Kisbéri Wass Albert Művelődési Központban. Az eseményen Sinkovicz Zoltán polgármester, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országggyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott és Troják Frigyes, az Életet az Éveknek Szövetség megyei tagszervezetének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. „A mai nap a köszöneté, hiszen Önök nélkül családjaink nem tudnának létezni. Ezen túl egy kicsit a munkáé is, hiszen az Idősügyi Tanács létrehozásakor és működtetésében is számítunk bölcsességükre.

Fontos, hogy legyen egy fórum, mely segítségével az Önöket érintő kérdésekben el tudják mondani véleményüket, és ki tudják fejteni elképzeléseiket” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A rendezvény első programpontjaként megalakult Megyei Idősügyi Tanács a Komárom-Esztergom megyében élő időskorúak érdekeinek feltárását, megfogalmazását, védelmét és érdekeik érvényesítését látja el a jövőben. Tagjai a megyei nyugdíjas szervezetek köréből kerültek ki, kiegészülve a nyugdíjas ügyekkel foglalkozó megyei szakmai szervezetekkel. A kezdeményező megyei önkormányzat célja, hogy az érintettek is véleményt alkothassanak, állásfoglalást és javaslatot tehessenek az őket, életminőségüket és életkörülményeiket közvetlenül érintő kérdésekben.

A résztvevőket a továbbiakban zenés, szórakoztató műsorokkal várták: operett dallamokkal lépett színpadra Sári Évi és Egyházi Géza, valamint bemutatkozott a Senior Örömtánc Együttes is. A délutáni program részeként Kisbér nevezetességeivel ismerkedhettek az egybegyűltek, köztük a lovardával, a Mini-Magyarország makettparkkal, de a múzeumot és a helyi templomokat is meglátogatták.

Címkék: idős, idősügyi, tanács

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.