Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 25. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Megyei kick-box: két arany, egy ezüst és négy bronz az Eb-ről

Megyei kick-box: két arany, egy ezüst és négy bronz az Eb-ről

Két Európa-bajnoki címmel, egy ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza kick-boxosaink a múlt héten zajló utánpótlás Eb-ről Lengyelországból. Zrínyi Miklós szerint tanítványai méltó utódai az előző generációnak.

Zrínyi Miklós mesteredző irányításában Lengyelországban küzdöttek az utánpótlás Európa-bajnokságon megyénk kick-boxosai, köztük térségünk legjobbjai. A rendkívül kemény kontinenstornán a sportolók közül Gremen Petra, Scheirich Réka, Hegyesi Dániel a legjobb négy közé verekedte magát, míg Szabó Z. Dominik mindkét szabályrendszerben és Gózon Ádám a light-contactban a fináléba került. A mesteredző a döntők előtt kifejtette, hogy Szabó Z. Dominik eredményei közül a lightnak különösen örülhetünk, ugyanis orosz ellenfelet győzött le nagyon nagy küzdelemben, Gózon Ádám pedig visszavágott a kick-light szabályrendszerben a bírák segítségével elveszetett döntőbejutásért folytatott küzdelemért, de aztán megverte lengyel ellenfelét 3-0 arányban.

Az Eb-n végül Szabó Z. Dominik Európa-bajnoki címet szerzett light-contact és kick-light szabályrendszerben, Gózon Ádám ezüstéremmel térhetett haza light-contactban, amit sérülten szerzett, míg bronzéremmel kick-light szabályrendszerben. Mellettük Gremen Petra, Scheirich Réka és Hegyesi Dániel állhatott fel a dobogóra, miután bronzérmet szereztek.

Kick-box Komárom-Esztergom megye

„Úgy tűnik, méltó utódai vannak az előző generációnak” – fűzte a különítmény éremterméséhez Zrínyi Miklós.

A mesteredző szerint sajnos az anyagi lehetőségeik nem engedték meg, hogy minden jogosultságot szerzett versenyzőt indítsanak a régiós klubok az Eb-n, ezért csak szűk csapattal tudott részt venni az Hirsch Viktor, Olasz Attila, Szántó Sándor és Zrínyi Miklós edzette különítmény.

Az Európa-bajnokságon részt vett megyei sportolók:
Scheirich Réka
Gremen Petra
László Barnabás
Engelbrecht Ádám
Szabó Z. Dominik
Hegyesi Dániel
Jánosi Máté
Gózon Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.