Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 19. 10:21, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Mehet a bíróságra a hitelcsaló esztergomi banda

Mehet a bíróságra a hitelcsaló esztergomi banda

Tizenegy sértettel kötött hamis kölcsönszerződést két esztergomi nő és két szintén esztergomi férfi. A hitelt nem fizették, a pénzt zsebre tették.

A sértettek adatait engedély nélkül felhasználva kötött kölcsönszerződéseket a 44 éves M. Gabriella, az 52 éves É. Melinda, a 45 éves M. András és a 36 éves K. Tamás. A dokumentumokat is ők írták alá az érintettek helyett, így több rendbeli magánokirat-hamisítást is elkövettek. Az ügyfelek adatait M. Gabriella szolgáltatta ki a hitelfolyósítónál dolgozó É. Melinda részére, aki a formanyomtatványokat kitöltve munkáltatójánál gyorsan elintézte a kért összeg folyósítását. Az adatszerzésben segítségükre volt M. András és K. Tamás is. A pénzből a sértettek egy forintot sem láttak, a gyanúsítottak mindet zsebre tették az üzletkötéséért járó jutalékkal együtt. Több százezer forinttal károsították meg a 11 sértettet.

Az ügyben az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított nyomozást, melynek során azonosította a négyfős csapatot. A gyanúsítottak 2011-től kezdődően bonyolították a kétes ügyleteket, míg a rendőrség véget nem vetett a bűncselekmény-sorozatnak. M. Gabriella, É. Melinda, M. András és K. Tamás ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – üzletszerűen elkövetett csalás, visszaélés személyes adattal, magánokirat-hamisítás és intellektuális közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet vádemelési javaslattal megküldött az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.