Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Szeptember 15. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán vették észre, de Bács-Kiskun megyében fogták el az ukrán embercsempészt a rendőrök csütörtökön.

Lakossági bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 19 óra 9 perckor, miszerint Domaszék belterületén egy Fiat Brava személykocsiba feltehetően illegális migránsok szálltak be. A csongrádi járőrök intézkedés alá akarták vonni a már M5-ös autópályán - Budapest felé - haladó autót, azonban annak vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

A kocsi követésébe a Bács-Kiskun megyei szakaszon a helyi rendőri egységek is csatlakoztak. A sztráda 85-ös kilométerénél - Kecskemét térségében - 19 óra 50 perc körül a személyautó egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg. Az autóban utazó ukrán sofőr és öt utasa is könnyebben megsérült. A csoportot kórházba szállították. Az utasok magukat pakisztáni állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A 34 éves ukrán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Osztálya. Az illegális migránsokat kórházi ellátásukat és meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.