Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2017. Szeptember 15. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán vették észre, de Bács-Kiskun megyében fogták el az ukrán embercsempészt a rendőrök csütörtökön.

Lakossági bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 19 óra 9 perckor, miszerint Domaszék belterületén egy Fiat Brava személykocsiba feltehetően illegális migránsok szálltak be. A csongrádi járőrök intézkedés alá akarták vonni a már M5-ös autópályán - Budapest felé - haladó autót, azonban annak vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

A kocsi követésébe a Bács-Kiskun megyei szakaszon a helyi rendőri egységek is csatlakoztak. A sztráda 85-ös kilométerénél - Kecskemét térségében - 19 óra 50 perc körül a személyautó egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg. Az autóban utazó ukrán sofőr és öt utasa is könnyebben megsérült. A csoportot kórházba szállították. Az utasok magukat pakisztáni állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A 34 éves ukrán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Osztálya. Az illegális migránsokat kórházi ellátásukat és meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.