Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 19. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Mennyiii? 577 rendbeli csalással gyanúsítja a rendőrség

Mennyiii? 577 rendbeli csalással gyanúsítja a rendőrség

Vállalkozásokat, önkormányzatokat, iskolákat, alapítványokat vert át az a 27 éves férfi, aki internetes álhirdetések címén kért pénzt a sértettektől. Végül egy tatai cég jelentette fel a gyanúsítottat.

Már az időpontjára sem emlékezett a gyanúsított annak, mikor alapított céget egy ismerősét kihasználva, melynek segítségével vállalkozások, önkormányzatok, iskolák, alapítványok százaitól csalt ki pénzt 2011-ben és 2012-ben. A 27 éves Cs. Gábor internetes oldalakon különböző cégeknek, közintézményeknek kínált reklámfelületet, de megbízást egytől sem kapott. Már korábban létrehozott magának egy adatbankot és több internetes honlapot, melyen a sértettek közül jó néhányat megjelentetett. Az érintetteknek számlát küldött, melyen az adatokat úgy tűntette fel, mintha egy létező megállapodás alapján tett valós szolgáltatásért cserébe kérné a pénzt. Az üzleti kapcsolatot színlelő, a számlákat kibocsátó társaságot végül egy tatai cég jelentette fel, miután 2012. február 29-én korábbi együttműködésre hivatkozva a csalóktól fizetési felszólítást kapott.

A sértett elmondása szerint a számlázóval nem állt kapcsolatban, az szolgáltatást nem nyújtott a cégének. A nyomozás során kiderült, hogy nem a tatai vállalkozás volt az egyetlen, aki ilyen jellegű levelet kapott, a károsultak száma folyamatosan gyarapodott a közel két éves rendőrségi eljárás alatt. A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azonosította, ki áll a számlákat postázó cég mögött. A férfit a nyomozók elfogták és 2012. június 26-án gyanúsítottként hallgatták ki. Cs. Gábor ellen – szabadlábon hagyása mellett – üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség, melyet vádemelési javaslattal továbbít a Tatai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.