Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:35, szerda | PR
Forrás: (x)

Mennyire bírja a fa a konyhai megpróbáltatásokat?

Mennyire bírja a fa a konyhai megpróbáltatásokat?

Valamiért hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fa, mint háztartási alapanyag, például tányérok, tálak, tálalók esetén nem a legmegbízhatóbb.

Egyszerűen azért, mert él bennünk egy olyan fals elképzelés, hogy a fa nem bírja jól a gyűrődést. Képtelenség benne úgy tálalni, hogy ne sérüljön meg, pláne ha gyermekek is kezelésbe veszik az evőeszközöket.

Ezek a félelmek, azonban legfeljebb a nem minőségi alternatívák esetén igazolódhatnak be. Mert ott ahol a prémium jellemvonások adottak, ezektől az aggodalmakra egyetlen másodpercig sem kell reális veszélyforrásokként tekinteni.

Miben nyilvánul meg a minőség?

Például a fa milyenségében. A paletta széles skálát jár be, ám a lehetőségek közül a bükk az egyik legjobb választás. Megbízható, nyűhetetlen, stramm, kőkemény, ugyanakkor az érintése selymes, bársonyos. Elég csak ránézni és az azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy látvány tekintetében nem csekélység, amit kínál. A Faboltray háza táján pontosan ezért kizárólag a bükkből készült tányérok, tálak, tálalók és szettek juthatnak főszerephez. Ha a megbízhatóság stimmel, akkor az a gyakorlatban egyet jelent a hosszú élettartammal, a kellő tartóssággal és természetesen a mindennapi helytállással. Ezek a pozitívumok nagyjából a funkcionalitás területére szorítkoztak kizárólag. De kár lenne letagadni, hogy bőven van miről beszélni az esztétikussággal összefüggésben. Mert bár az étkészlet tagjaira hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint szigorúan praktikus eszközökre, ám ez csak az első szint. A másik lényeges kitétel a szemeket gyönyörködtető megjelenés, ami jelen esetben maximálisan adott!

A vásárlás inkább befektetés?

Igen, mégpedig egy, rövid és hosszútávon egyformán megtérülő befektetés. Befektetés abba a jövőbe, ahol a természetes alapanyagok újra szóhoz juthatnak, ahol a műanyag térhódítása megállítható, ahol a környezet védelme ilyen vásárlásokon keresztül is megvalósítható. Tehát egy ilyen döntés nemcsak egyéni szinten varázsolhatja jobbá a világot, hanem globális mértékben is!

Címkék: fa, konyha

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 09. 13:22, kedd | PR

Miért éri meg görkorizni a hétköznapokban?

Utánajártunk az egészségügyi előnyöknek.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 03. 09:07, szerda | PR

Az érszűkület kiegészítő kezelése - alternatív terápia

Az érrendszer betegségei sokáig nem okoznak tüneteket, de érdemes vigyázni a vérkeringésünkre, hogy az később is megfelelően elláthassa a szerepét.