Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 15. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Menti az embereket a rendőrség Komárom-Esztergom megyében

Menti az embereket a rendőrség Komárom-Esztergom megyében

Közel 1500 személyt helyezett biztonságba a rendőrség az elmúlt 24 órában. Ők az M1-es autópályán, a 13-as és az 1-es számú főúton, valamint a települések összekötő útjain rekedten a havas utakon.

Az 1-es számú főúton a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei egy buszból és 40 személygépkocsiból 93 személyt köztük egy 40 fős iskolai csoportot vittek meleg helyre, ahol védőitalt és élelmet kapnak. A 13-as számú úton is iskolások rekedtek a hóban 2013. március 14-én. A 35 szolnoki iskolás szintén melegedőben tölthette az éjszakát.
Folyamatos az M1-es autópályán rekedt állampolgárok mentése. Az autópálya Komárom-Esztergom megyei szaka nem járható és a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy a rendkívüli időjárási és útviszonyokra való tekintettel ne induljanak útnak se Győr, se Budapest felé. Komárom és Almásfüzítő között a hótorlaszok miatt leállt a közúti és a vasúti közlekedés.
Nem lehet közlekedni Ács és Nagyigmánd, Nagyigmánd és Tárkány, Kömlőd és Kecskéd, Bokod és Dad, Kömlőd és Dad, Ászár és Győr, Tatabánya és Környe, Tarján és Tardos között. A 13-as számú főút, valamint a 81-es számú főút Ászár és Kisbér közötti szakasza is lezárásra került. Kömlődöt, Csatkát, Tárkányt, Csémet, Nagyigmándot, Kisigmándot, Akát, Csásszárt, Súrt, Ácsteszért és Vérteskethelyet elzárta a hó, ezek a települések közúton megközelíthetetlenek. A rendkívüli időjárási- és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság 2013. március 18-ig megtiltotta a közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya térségeikben. Tilos elhagyni a településeket és a városokon belül sem ajánlatos járművel közlekedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.