Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 20. 10:57, péntek | Külföld
Forrás: manna.ro

Méreginjekcióval végeztek ki egy férfit

Méreginjekcióval végeztek ki egy férfit

Újabb kivégzést hajtottak végre az egyesült államokbeli Texas államban. Helyi idő szerint csütörtök este egy 30 éves elítélt karjába szúrták a halálos injekciót.

Robert Gene Garza idénmár a tizenkettedik elítélt, akit kivégeztek Texasban, abban az amerikai államban, ahol a halálos ítélet a leggyakoribbnak számít.

A vád az volt ellene, hogy 11 évvel ezelőtt egy utcai banda tagjaként részt vett egy másik bűnbanda elleni támadásban, amelyben 4 nő meghalt. Az ítélet szerint Garza a támadás fő szervezője volt.

2003-ban vették őrizetbe és állítólag beismerő vallomást tett. Később azonban visszavonta ezt, azt hangoztatva, hogy akkori vallomását a hatóságok erőszakkal kényszerítették ki.

A kivégzésen ott voltak az áldozat barátai és hozzátartozói, akiktől mosolyogva búcsúzott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.