Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 15. 13:18, kedd | Belföld
Forrás: mti

Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Meseíró pályázatot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A családi és emberi kötődés és gondoskodás erősítése céljából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) meseíró pályázatot hirdet Gyermekeink ajánlják - nagycsaládosok meséi II. címmel.

A nagy meseírók művei mellett nagyon sok szülő maga is talál ki történeteket, meséket, amiket aztán több gyermekének is mesél az évek során. A pályázat során ezeket szeretnék megismerni, a gyermekek által kedvelt saját meséket - olvasható a NOE kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a kiírás szerint szülők, valamint idősebb testvérek egyaránt jelentkezhetnek a szépirodalmi pályázatra. Azok jelentkezését is várják, akik nem tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

A tájékoztatás szerint a 2017 után másodszor meghirdetett pályázatra korosztálytól függetlenül, gyermekek számára írt meséket várnak, amelyek alkalmasak arra, hogy azt a szülők bármikor elmondhassák, felolvashassák gyermekeiknek.

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. Pályázónként maximum egy pályázatot fogadnak el, azonban egy családból többen is pályázhatnak.

A legjobb három pályamű díjazásra kerül: az első helyezettet 400 000 forint; a második helyezettet 200 000 forint; a harmadik helyezettet pedig 100 000 forint illeti meg. A nyertes pályaműveket a NOE Levelek című kiadványban is közölni fogják - írja a közlemény.

A pályázatokat a noe@noe.hu e-mail címre várják 2023. január 15-ig. Az eredményhirdetés 2023. február 28-án várható.

Bővebb információk és a részletes szakmai követelmények a Nagycsaládosok Országos Egyesületének honlapján és Facebook-oldalán találhatók meg - áll az összegzésben.

Fotó: NOE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.