Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 17. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: Suzuki

Mestergitárokat kaptak a fiatal tehetségek Esztergomban

Mestergitárokat kaptak a fiatal tehetségek Esztergomban

Fiatal zenei tehetségek kaptak japán mestergitárokat a minap Esztergomban. A különleges hangszerek szállításában a Suzuki segített.

A fiatal zenei tehetségek támogatása a célja annak a kezdeményezésnek, amelyet az Eötvös Zeneművészeti Alapítvány hívott életre. Klasszikus japán mesterhangszerek segítik a jövőben a fiatalok gyakorlását és fellépéseit, s ebben a Magyar Suzuki Zrt. is közreműködött.

Hat darab, egyenként 12 000 euro értékű japán Kohno mesterhangszer birtokba vételével kezdi meg működését az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány.

Tehetséges fiatal zenészek kapnak támogatást kölcsön-mesterhangszer formájában. A mesterhangszereket a világhírű japán gitárkészítő mester, Masaki Sakurai adományozta Eötvös József Liszt-díjas gitárművésznek, hogy rajta keresztül a fiatal magyarországi gitárosokat segítse. A különleges mestergitárok Magyarországra szállítását a Magyar Suzuki Zrt. támogatta. A cég évtizedek óta töretlen támogatója a klasszikus gitározás világának, hiszen a korábban kétévente megrendezett Esztergomi Gitárfesztivált az anyacég, a Suzuki Motor Corporation pénzbeli támogatása, valamint a Magyar Suzuki Zrt. által biztosított gépjárművek segítik.

A Japánból érkezett gitárokat ünnepélyes keretek között szerdán délelőtt 11 órakor adta át. Urbán László vezérigazgató-helyettes Eötvös József gitárművésznek, s ilyenformán az Eötvös Alapítványnak. Az ünnepséget Esztergomban, a Vármúzeum Lovagtermében rendezték meg, ahol rövid, Eötvös-növendékek adta koncert zárta az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatót.

Mestergitárokat kaptak a fiatal tehetségek Esztergomban

Az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány
Az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítványt Eötvös József alapította tehetséges fiatalok támogatásának érdekében. A hat mesterhangszer ennek az alapítványnak a tulajdonába került. A gitárokat egyéves, megújítható használatra adja az alapítvány azoknak a közép- és felsőoktatásban tanuló tehetséges hallgatóknak, akik anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy mesterhangszert vásároljanak. Azoknak, akik elnyerik a hangszerek használati jogát, évi tíz koncertet kell adniuk a hangszeren. Az alapító reméli, hogy a hangszerek segítségével a fiatalok további hazai és nemzetközi sikerekkel öregbítik a magyar gitározás jó hírnevét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT