Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2022. Május 25. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Duna Múzeum

Mézes gondolatok - Családi nap a Duna Múzeumban

Mézes gondolatok - Családi nap a Duna Múzeumban

A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum) a Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretében május 28-án, délután 14-17 óra között családi napra invitálja a látogatókat.

A hagyományos programok helyett ezen a napon a méz és a méhészkedés lesz a rendezvény központi témája, felhívva a figyelmet a beporzó rovarok fontosságára, és a méznek életünkben, kultúránkban betöltött szerepére.

A rendezvénynek a Mézes Gondolatok című időszaki kiállításunk adja az apropóját, mely bemutatja a méhészkedés technika- és kultúrtörténetét, jellegzetes eszközeit, valamint a méhek világát.

A programon egy méhész segítségével ismerkedhetnek meg a résztvevők a mézfajtákkal, felhasználási lehetőségeivel. A szakember végigkalauzolja a látogatókat a méz előállításának folyamatán, miközben különféle mézek kóstolására is lehetőség nyílik. A megértést egy különleges látványkaptár segíti.

De nem csak a méhészettel, és a mézzel, hanem a beporzó rovarok, kiváltképp a méhek életével is foglalkozunk a családi napon, szakember tart élő bemutatót folyamatosan a rendezvény alatt, e mellett a bemutató betétjeként egy gyerekműsor is szórakoztatja a fiatal látogatókat.

Mindemellett mézes kézkrémet készítünk, mézeskalácsot sütünk, méhecskét nemezelünk a részvevőkkel közösen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.