Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2012. Szeptember 05. 10:23, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Mézes programokkal és finomságokkal vár az olvasókör

Ötödik alkalommal rendezi meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely ezúttal szeptember 15-én várja előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével az érdeklődőket.

A szeptember 15-ei ötödik Méz-Napot is Mudrák Béla, a 2007-ben elhunyt esztergomi méhész tiszteletére rendezi meg a Szentgyörgymezői Olvasókör. Az eseményen a résztvevők a méhészkedés rejtelmeibe tekinthetnek bele, de emellett számos program várja az érdeklődőket. A nap 10 órakor Szabó Anna népmesemondó meseelőadásával kezdődik, majd háromnegyed 11-kor eredményt hirdet az olvasókör a korábban kiírt gyermekrajz-pályázatának lezárásaként. 11 órától kézműveskedések, mézeskalács sütés és díszítés, agyagplasztika készítés, mozgásos játékok, méhecske és virág csuhéból, gyöngyfűzés méhsejt mintával, bőrözés, kreatív tárgyak és textil apróságok készítése valamint fonalgrafika szórakoztatja a jelenlévőket.

Közben mézkóstolás és totó is színesíti a napot, 14 órától pedig a mézzel készült sütemények versenyének eredményhirdetése lesz, süteménykóstolással egybekötve. A megmérettetésre az érdeklődők szeptember 12-e 18 óráig jelentkezhetnek a Szentgyörgymezői Olvasókörben, vagy akár emailben a sz.olvasokor@gmail.com címen a recept leadásával együtt. A legfinomabb sütemények készítőit természetesen díjazza az olvasókör zsűrije.

A nap folyamán természetesen elmaradhatatlan a mézkóstolás, a mézvásár és méhészeti eszközök, a mézzel készült szörp illetve fagylalt bemutatója is.

A Méz-Nap kiegészítő programjaként a Környezetkultúra Egyesület – Élj zölden! programjával – a környezettudatos háztartásra hívja fel a figyelmet.

A Szentgyörgymezői Olvasókör ötödik mézes napjára a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.