Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 06. 13:27, szerda | PR
Forrás: (x)

Mi a közös Vin Diselben és Pocoyoban? (x)

Mi a közös Vin Diselben és Pocoyoban? (x)

A filmvilág egyik legmacsóbb rosszfiúja és a kisgyermekeknek szánt rajzfilm főszereplője között látszólag nincs sok közös vonás, kivéve egyet: a magyar hangjukat.

Mert az nem más, mint a Hungarianvoices vezető szinkronhangja, Galambos Péter.

Megdöbbentő, hogy két ennyire különböző figurát is olyan szerethetően tud magyar hangon közvetíteni Galambos Péter, de a Hungarianvoices vezető szinkronhangja mellett még mások is hoznak ilyen bravúrt. A zseniális magyar szinkronhangok közül szemezgettünk néhány szép példát.

Kép1: A Hungarianvoices vezető színészei egyformán zseniálisak nehézfiúk és mesefilmek hangjaként.

Aki inkább rajzfilm figura hang
Galambos Péter leghíresebb szinkronszerepe Vin Diselhez kötődik, hiszen szinte majdnem minden filmben ő adja az izompacsirta világsztár magyar hangját. Van azonban egy másik színész, akit elsősorban rajzfilmekből ismerünk, mert nélküle szinte nincs is szinkronizált mesefilm. Ő adta a Hableányban Sebastien, a rák hangját, de hallhattuk a Kung Fu Panda, a Niko vagy a Scooby Doo filmekben is. A sort még hosszan folytathatnánk. Rajzfilmek mellett viszont olyan keményfiúk magyar hangja is volt, mint Samuel L. Jackson a Vasember sorozatban, vagy az Odint játszó Kevin Nash a Mindenható Thor című filmben. Ő nem más, mint Vas Gábor, aki sokféle szerephez adta már zseniális szinkronhangját.

A fényes hangú díva, aki boszorkánynak is tökéletes
A női magyar hangok közül az egyik legsokoldalúbb Náray Erika hangja. Ő a végeláthatatlan X akták sorozat Scully ügynökeként robbant be a magyar szinkron világába, hogy aztán változatos palettával az egyik legtöbbet foglalkoztatott női szinkronhanggá váljon.

A hűvös Scully ügynök hangja szintén remekel rajzfilmekben. Az Aranyhaj című mesefilm zseniálisan idegesítő boszorkányának hangját éppúgy ő adja, mint a Borsószem királykisasszony banyájának. De Náray Erika egyformán imádnivaló szexi csaló hangjaként komédiákban, drámában és akciófilmekben.

A szinkron mindent visz?

Bár vannak kivételek, érdekes megfigyelni, hogy azok a színészek, akik a legnagyobb sikereket aratták a szinkronizálásban és a legtöbb filmben feltűnnek, a színpadon már kevésbé aktívak. A Hungarianvoices Galambos Péterét egyenesen eltanácsolták a színészmesterségtől, pedig szinkron színészként az egyik legjobb.

Vajon a szinkron megköveteli a teljes figyelmet, vagy csak az idő kevesebb a színpadi szerepekre? Valószínűleg minden színész esetében kicsit más a válasz. Mi, mozinézők viszont sokat nyerünk azzal, hogy ilyen rendkívül sokoldalú színészek hangján élvezhetjük a külföldi filmeket.

Címkék: film, szinkron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.