Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Október 06. 13:27, szerda | PR
Forrás: (x)

Mi a közös Vin Diselben és Pocoyoban? (x)

Mi a közös Vin Diselben és Pocoyoban? (x)

A filmvilág egyik legmacsóbb rosszfiúja és a kisgyermekeknek szánt rajzfilm főszereplője között látszólag nincs sok közös vonás, kivéve egyet: a magyar hangjukat.

Mert az nem más, mint a Hungarianvoices vezető szinkronhangja, Galambos Péter.

Megdöbbentő, hogy két ennyire különböző figurát is olyan szerethetően tud magyar hangon közvetíteni Galambos Péter, de a Hungarianvoices vezető szinkronhangja mellett még mások is hoznak ilyen bravúrt. A zseniális magyar szinkronhangok közül szemezgettünk néhány szép példát.

Kép1: A Hungarianvoices vezető színészei egyformán zseniálisak nehézfiúk és mesefilmek hangjaként.

Aki inkább rajzfilm figura hang
Galambos Péter leghíresebb szinkronszerepe Vin Diselhez kötődik, hiszen szinte majdnem minden filmben ő adja az izompacsirta világsztár magyar hangját. Van azonban egy másik színész, akit elsősorban rajzfilmekből ismerünk, mert nélküle szinte nincs is szinkronizált mesefilm. Ő adta a Hableányban Sebastien, a rák hangját, de hallhattuk a Kung Fu Panda, a Niko vagy a Scooby Doo filmekben is. A sort még hosszan folytathatnánk. Rajzfilmek mellett viszont olyan keményfiúk magyar hangja is volt, mint Samuel L. Jackson a Vasember sorozatban, vagy az Odint játszó Kevin Nash a Mindenható Thor című filmben. Ő nem más, mint Vas Gábor, aki sokféle szerephez adta már zseniális szinkronhangját.

A fényes hangú díva, aki boszorkánynak is tökéletes
A női magyar hangok közül az egyik legsokoldalúbb Náray Erika hangja. Ő a végeláthatatlan X akták sorozat Scully ügynökeként robbant be a magyar szinkron világába, hogy aztán változatos palettával az egyik legtöbbet foglalkoztatott női szinkronhanggá váljon.

A hűvös Scully ügynök hangja szintén remekel rajzfilmekben. Az Aranyhaj című mesefilm zseniálisan idegesítő boszorkányának hangját éppúgy ő adja, mint a Borsószem királykisasszony banyájának. De Náray Erika egyformán imádnivaló szexi csaló hangjaként komédiákban, drámában és akciófilmekben.

A szinkron mindent visz?

Bár vannak kivételek, érdekes megfigyelni, hogy azok a színészek, akik a legnagyobb sikereket aratták a szinkronizálásban és a legtöbb filmben feltűnnek, a színpadon már kevésbé aktívak. A Hungarianvoices Galambos Péterét egyenesen eltanácsolták a színészmesterségtől, pedig szinkron színészként az egyik legjobb.

Vajon a szinkron megköveteli a teljes figyelmet, vagy csak az idő kevesebb a színpadi szerepekre? Valószínűleg minden színész esetében kicsit más a válasz. Mi, mozinézők viszont sokat nyerünk azzal, hogy ilyen rendkívül sokoldalú színészek hangján élvezhetjük a külföldi filmeket.

Címkék: film, szinkron

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 07. 16:06, csütörtök | PR

Milyen mosógépet érdemes választanom?

A címben szereplő kérdésre keressük a választ. Néhány egyszerű, de hasznos tippel igyekszünk segíteni a kiválasztást, hogy a mosás gondtalan és hatékony lehessen.