Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 15. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: KSH

Miből élünk? - felmérik az esztergomi háztartások helyzetét is

Miből élünk? - felmérik az esztergomi háztartások helyzetét is

Esztergomban és Dorogon is hamarosan feltáró felmérés kezdődik, mely során a Központi Statisztikai Hivatal szakemberei felmérik a háztartások életkörülményeit. A válaszolók 1000 forintos étkezési-utalványt kapnak.

Fejér megyében 8 településen (Adony, Baracska, Csákvár, Dunaújváros, Hantos, Pázmánd, Sárbogárd, Székesfehérvár) míg Komárom-Esztergom megyében 6 településen (Dorog, Esztergom, Komárom, Környe, Tata, Tatabánya) zajlik a háztartások életkörülményeit feltáró felmérés, amelynek során 1194 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

Az adatfelvétel október 20-án kezdődik és tart egészen december 7-ig Magyarország több településén. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre, kezdeményezője és koordinátora az Európai Központi Bank (EKB). A felmérés hazánkban 167 településen összesen 18 ezer háztartást érint, kijelölésük véletlenszerűen történt.

A felmérés során megkérdezett háztartások válaszadásukkal közvetve hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a háztartások gazdasági helyzetéről. Az Európai Központi Bank a pénzügyi döntések minél körültekintőbb megalapozása érdekében igyekszik információkat gyűjteni az európai háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztási szokásairól. A felmérés első hulláma az euroövezet tagállamaiban 2010-ben zajlott, második hullámához idén Magyarország is csatlakozik.

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: interneten vagy kérdező személyes közreműködésével. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, az egyedi azonosítás nélkül történik. A válaszoló háztartások 1000 forintos étkezési-utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között összesen tíz darab táblagépet sorsolnak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.