Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 30. 18:33, kedd | PR
Forrás: (x)

Miért válasszunk fa bútorokat otthonunkba?

Miért válasszunk fa bútorokat otthonunkba?

A fabútorok nemcsak természetességet és dekoratív megjelenést kölcsönöznek a szobának. Minimalista megjelenésüknek köszönhetően bármilyen lakberendezési stílusba passzolnak.

Élettel képesek megtölteni bármilyen helyiséget, a tömörfa bútorok ráadásul kivétel nélkül a minőséget képviselik. Lássuk, milyen előnyei vannak a masszív fából készült bútoroknak!

Miért a tömörfa?

A tömörfa mint alapanyag rendkívül hosszú életartammal rendelkezik. Évek múltán is időtálló, miután – ellentétben a mesterséges bútorlapokkal – semmilyen ragasztóanyagot nem tartalmaz. Ennek köszönhetően a tömörfából készült bútorokon nem fog az idő vasfoga.

A tömörfát feloszthatjuk kemény- és puhafára. Utóbbi lazább szerkezete ellenére ugyanolyan strapabíró, senkit ne tévesszen meg az elnevezés. A keményfa általában lassabban cseperedő fajtákból készül, mint például a bükk, a hársfa vagy a kőrisfa, ezért tömörebbek. A puhafákhoz sorolhatjuk a fenyőt, a cédrust, más szóval az örökzöldeket.

Fontos a megbízható kivitelező

Amikor fabútor vásárlásra szánjuk el magunkat, mindenképp ügyeljünk oda, hogy elismert gyártó termékeit szerezzük be. Ha nem szeretnénk, hogy pár év múlva cserélni kelljen a berendezési tárgyakat, fontos a minőség. Az olyan tapasztalt cégekkel, amelyek már hosszú ideje tevékenykednek a szakmában, nem fogunk kudarcot vallani.

Kicsit kutakodjunk a forgalmazó internetes oldalán a döntés előtt, és nézzük meg a referenciáit, így biztosabb képet kaphatunk a termékekről. Ha megnézzük például az AMI Bútorok Webáruház honlapját, azonnal nyilvánvaló, hogy már 24 éve az egyik piacvezető bútorgyártó vállalkozás kínálatával találjuk szemben magunkat.

Milyen előnyei vannak a fa bútoroknak otthonunkban?

Dekoratív megjelenés

A fabútorzat vitathatatlan jellegzetessége, hogy eleganciát és stílust visz a helyiségbe. Nincs is szükség külön dekort helyezni rájuk, mivel magukban is megállják a helyüket esztétikailag. Játszhatunk a különböző faanyagokkal, mint a juhar, cseresznye, dió vagy akár a tölgy, így más-más hangulatot csempészve a szobákba.

Gyakorlatilag semmilyen karbantartást nem igényelnek

A fa alapanyagú bútorok szinte semmilyen törődést nem igényelnek. Sokan úgy hiszik, hogy a fényes felületekre túlságosan figyelni kell, épp ezért nem is választanak fából készült berendezési tárgyakat. Az igazság, hogy az igazi fa bútorok sokkal kevésbé kényesek a sérülésekre. Érdemes néhány évente átdörzsölni a felületüket valamilyen keményviasszal, ám más dolgunk nincs is velük.

Hatalmas választási lehetőség fabútorokból

Miután a választási lehetőségeink végtelenek, így az egyedi ízlésünknek megfelelőt tudjuk kiválasztani. Annyiféle megoldást tesz lehetővé a faanyag, hogy kifogyhatatlan a kínálat. Az egyszerűbb kialakításoktól kezdve a merészebb vonalakig mindenki megtalálhatja a tökéletes fabútorzatot otthonába.

Időtálló berendezési tárgyak

A fából készült bútorok, legyen szó ágyról, polcról, ruhásszekrényről vagy íróasztalról, ha megfelelően vannak összeszerelve, több évtizedig nyújtanak kényelmet otthonunkban. Gondoljunk csak dédmamánk kedvenc fa székére, amely már hosszú idő óta rendíthetetlenül állja a sarat, kiszolgálva az elkövetkező generációkat.

Amennyiben teljesen felújítjuk otthonunkat, vagy csupán egy tönkrement bútordarabot cserélünk le, a minőségi fabútorokkal mindig jól járunk. Sosem mennek ki a divatból és nincs lejárati dátumuk sem, így a fa berendezési tárgyak bárki számára ideális választás.

Címkék: ami bútorok, bútor, fa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.