Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 08. 05:58, szerda | Helyi

Mikulás ünnep a Grand Hotelben

Mikulás ünnep a Grand Hotelben

December 5-én már délutántól nyitva állt a gyermekek előtt a Hotel mikulásvárásra hangolt, ünnepi pompába öltöztetett rendezvényterme.

Hatalmas hóemberek, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa, a téli tájkép előtti pódiumon a Mikulás karosszéke gondoskodtak többek között arról, hogy a kicsiknek maradandó élmény maradjon az ott eltöltött néhány óra.

A sorban érkező gyerkőcök ezen a délutánon egy pillanatig sem unatkoztak. A helyiségben felállított nagy, kerek asztaloknál változatos alapanyagok, gyöngyök, színes papírok, fűszerek, termések, festékek, filcek és sok más apróság várta a kézműveskedni szerető, vagy épp most tanuló apróságokat.

A munkálkodásban megfáradt gyermekek és szüleik pihenésképpen falatozhattak az erre az estre külön elkészített aprósüteményekből, kérhettek popkornt, vagy gyümölcsöt, de üdítőitalból, vagy a felnőtteknek kávéból sem volt hiány.

A hangulatról egy népszerű gyermekdalokat játszó duó, illetve a Mikulás mókás manói gondoskodtak, akik közös játékba is bevonták a kicsiket, a Télapó érkezéséig.

A Mikulás pedig meg is érkezett, igazi hóesés és óriási lelkesedés közepette vonult be az őt már nagyon váró gyermekek közé, majd karosszékében megpihenve üdvözölt mindenkit és manói segítségével kiosztotta az est fénypontjának számító mikuláscsomagokat.

A rendezvényen a Hotel vendégeinek gyermekein kívül esztergomiak is részt vehettek, a szervezők pedig néhány rászoruló családot is meghívtak. A Grand Hotel Esztergom csapata ezen kívül 50 mikuláscsomagot készített össze és juttatott el a tegnapi napon a Montágh Imre Speciális Iskolába.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!