Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2013. Június 05. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Milliárdos instant tészta, süti és teagyár Esztergomban?

Milliárdos instant tészta, süti és teagyár Esztergomban?

Milliárdos céget alapított Esztergomban a thai bögreleves gyártója, mindezt kedden írta meg a Heti Világgazdaság. A cégbejegyzésről egyelőre nincs információja a városvezetésnek.

Nyilvános cégadatok szerint a napokban milliárdos nagyságrendű alaptőkével, esztergomi ipari parki székhellyel bejegyeztek egy thai tulajdonban lévő gazdasági társaságot, amely a világhírű Mama instant thai tészta gyártójának többségi tulajdonában van - írta kedden a Heti Világgazdaság internetes kiadása.

A portál szerint a cég bejegyzését május 23-én tették közzé a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatánál. A távol-keleti cég 2,35 milliárd forint jegyzett tőkével korlátolt felelősségű társaságot alapított, amelynek székhelyéül egy, az Esztergomi Ipari Parkban lévő címet adtak meg.

Az új vállalkozás megjelenéséről sem az esztergomi önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának vezetője, sem városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. nem tud, a frissen bejegyzett társaság kézbesítési megbízott cége pedig telefonos érdeklődésre közölte, hogy "nem tud információt adni".

Az új vállalkozás tulajdonosa a Thai President Foods, melyet a világ tíz legnagyobb instant tésztagyártója között tartanak számon. A társaság gyártóüzem létrehozását tervezi Magyarországon még ebben a negyedévben - írta a hvg.hu a thaiföldi The Nation internetes kiadása alapján.

A thai cég az egész világon forgalmazott MAMA brand mellett a Pama, Papa, Sai Keo and Honghow márkájú instant ételeket - elsősorban tésztákat és leveseket, de előfőzött rizst és csomagolt édességeket, süteményeket is, valamint alkoholmentes italokat, teákat - gyárt és forgalmaz világszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.