Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 05. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Milliárdos instant tészta, süti és teagyár Esztergomban?

Milliárdos instant tészta, süti és teagyár Esztergomban?

Milliárdos céget alapított Esztergomban a thai bögreleves gyártója, mindezt kedden írta meg a Heti Világgazdaság. A cégbejegyzésről egyelőre nincs információja a városvezetésnek.

Nyilvános cégadatok szerint a napokban milliárdos nagyságrendű alaptőkével, esztergomi ipari parki székhellyel bejegyeztek egy thai tulajdonban lévő gazdasági társaságot, amely a világhírű Mama instant thai tészta gyártójának többségi tulajdonában van - írta kedden a Heti Világgazdaság internetes kiadása.

A portál szerint a cég bejegyzését május 23-én tették közzé a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatánál. A távol-keleti cég 2,35 milliárd forint jegyzett tőkével korlátolt felelősségű társaságot alapított, amelynek székhelyéül egy, az Esztergomi Ipari Parkban lévő címet adtak meg.

Az új vállalkozás megjelenéséről sem az esztergomi önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának vezetője, sem városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. nem tud, a frissen bejegyzett társaság kézbesítési megbízott cége pedig telefonos érdeklődésre közölte, hogy "nem tud információt adni".

Az új vállalkozás tulajdonosa a Thai President Foods, melyet a világ tíz legnagyobb instant tésztagyártója között tartanak számon. A társaság gyártóüzem létrehozását tervezi Magyarországon még ebben a negyedévben - írta a hvg.hu a thaiföldi The Nation internetes kiadása alapján.

A thai cég az egész világon forgalmazott MAMA brand mellett a Pama, Papa, Sai Keo and Honghow márkájú instant ételeket - elsősorban tésztákat és leveseket, de előfőzött rizst és csomagolt édességeket, süteményeket is, valamint alkoholmentes italokat, teákat - gyárt és forgalmaz világszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban