Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2022. Szeptember 06. 08:12, kedd | PR
Forrás: (x)

Milyen a jó lakat?

Milyen a jó lakat?

A megfelelő lakat kiválasztása nehéz döntésnek bizonyulhat, hiszen nagyon sok mindent figyelembe kell venni vásárláskor.

Át kell gondolnunk, hogy milyen védelmi szintet kell nyújtania az adott lakatnak, alkalmas-e arra, hogy kültéren is használjuk, illetve mennyire strapabíró és mennyibe kerül. A különféle lakatfajták különböző előnyöket kínálnak, így érdemes alaposan áttekinteni a kínálatot.

Milyen lakatok közül választhatunk?

Az egyforma kulcsos lakatok előnye, hogy egy lakat megvásárlásával akár több kulcsot is kaphatunk hozzá, azaz többen is használhatják a lakatot mindenféle fennakadás nélkül. Ezeket a lakatokat leginkább cégeknek ajánlják, ahol esetleg több munkatársnak is ki kell tudni nyitnia ugyan azt a lakatot. A kulcson lévő kódszám alapján a lakathoz utólag is lehet kulcsokat rendelni. Ezt a lakatfajtát iskolai szekrények zárásához is tökéletesen fel lehet használni, ahol több gyereknek is hozzáférést kell biztosítani a zárható szekrényekhez. Több elvárásnak is meg kell felelnie egy jó lakatnak így, ha hatékonyabb lakatot keresünk, akkor a biztonsági lakat lehet a jó választás. Ezeket a lakatokat leginkább olyan helyekre érdemes felszerelni, ahol nagy a lopás kockázata. A lakatok megerősített kengyellel rendelkeznek, ezáltal sokkal nehezebben nyithatók. A webáruházban többféle lakat közül is választhatunk, hiszen értékesítenek tömb lakatot, diskut lakatot, kengyelvédett lakatot, illetve nagyobb méretű kengyelvédett lakatot is. A drágább típusú lakatoknak fúrt kulcsos zárszerkezete van, de az ennél hatékonyabb lakatok már lamellás zárszerkezettel vannak ellátva. Sok esetben szükséges, hogy kimondottan kültéri lakatot vásároljunk, amely ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Ezeknél a lakatoknál pontosan emiatt a kengyel részt egy műanyag borítással látják el, így például az eső nem tud benne kárt tenni, nem fog berozsdásodni. A zárszerkezetet ennél a lakattípusnál praktikus porvédő sapkával látják el. Természetesen ezek a lakatok sokkal drágábbak, mint társaik, de ha megköveteli az időjárás vagy esetleg több évre is be szeretnénk zárni valamit úgy, hogy közben felügyelet nélkül hagyjuk, akkor érdemes erre beruházni. Ma már léteznek hosszított kengyelű lakatok, amelyeket olyan helyeken érdemes alkalmazni, ahol több egymástól távolabb lévő pontot kell lezárni. Mivel hosszabb a lakatok szára, ezért sokkal könnyebben is megrongálható, így ezt csak olyan helyeken érdemes használni, ahol valamennyire rálátunk a védendő tárgyra, építményre. Egy kültéri hosszúkengyelű nemesacél lakatot már 7000 Forint környékén meg lehet vásárolni. Az egyforma kulcsos lakatok 5600 Forint körüli áron mozognak, míg a műanyag fedéssel rendelkező kültéri lakatok 30 000 Forinttól érhetők el.

Láthatjuk, hogy számtalan lakatfajta létezik. A zardepo webáruházban szinte minden lakatot egy helyen meg tudunk vásárolni és ár-érték arányban is megfelelő a termékkínálat. Ha nem szeretnénk a vásárlással bajlódni, akkor a webáruházból futárral szállítják ki otthonunkba a szükséges lakatokat. A vásárlók könnyedén bankkártyájukkal egyenlíthetik ki a termékek vételárát.

Címkék: lakat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 13. 14:05, szerda | PR

Szórakoztató ötletek barátokkal töltött időre: Kalandos tevékenységektől a vidám játékokig

A barátokkal és szeretteivel töltött idő pótolhatatlan. Akár offline, akár online társaságban emlékezetes pillanatokat teremthetünk a legkülönfélébb ötletek megvalósításával. A gasztronómia közös szenvedélyünk?

2023. Szeptember 06. 16:35, szerda | PR

Színvonalas, piacképes képzések-VLS

Intézményünk, a VLS Oktatási Központ felnőttképzési tevékenységét 1988-ban kezdte, így az egyik legnagyobb múltra visszatekintő felnőttképzési intézmény.