Városlista
2021. július 27, kedd - Olga

Hírek

2021. Július 21. 17:53, szerda | PR
Forrás: (x)

Milyen hatással volt a COVID-19 pandémia az online viselkedésre?

Milyen hatással volt a COVID-19 pandémia az online viselkedésre?

Az újabb kutatások szerint a rendszeres szerencsejátékosok több mint hatszor nagyobb valószínűséggel játszottak online, mint a Covid-19 pandémia előtt.

A május 17-én a Journal of Gambling Studies folyóiratban megjelent, Bristoli Egyetem által vezetett tanulmány szerint a korábban bejelentett szerencsejáték-szokásaikhoz képest az Egyesült Királyságban rendszeres férfi szerencsejátékosok a járványügyi lezárások során hajlamosak voltak gyakrabban online szerencsejátékokat játszani.

Habár összességében az emberek ritkábban játszottak a karantén során, a szerencsejáték bizonyos formái mégis fellendültek, ami részben a fogadóirodák bezárásának tudható be. Például, a CasinoShark.hu szerint az online szerencsejátékok használata, beleértve a pókert, a bingót és a kaszinójátékokat, a rendszeres játékosok körében a hatszorosára emelkedett. Azok a válaszadók, akik alkalmanként játszanak szerencsejátékot, továbbra is kétszer nagyobb valószínűséggel játszanak online játékokat, mint korábban. Azok, akik a világjárvány előtt pénzügyi nehézségekkel küzdöttek, nagyobb valószínűséggel játszottak szerencsejátékokat a lezárások során.

Alan Emond professzor, a Bristoli Egyetem orvostudományi intézetének vezető szerzője elmondta: „Ez a tanulmány egyedülálló, valós idejű betekintést nyújt abba, hogyan változott az emberek hozzáállása és viselkedése a szerencsejátékokhoz a karantén során, amikor mindenki a lakásában ragadt, és a legtöbb társadalmi tevékenységben nem tudott részt venni. Az eredmények azt mutatják, hogy bár a szerencsejáték számos formája korlátozott volt, a rendszeres szerencsejátékosok kisebb része jelentősen több időt fordított online szerencsejátékokra és fogadásokra. A világjárvány oly sok egyéb következményéhez hasonlóan az egyenlőtlenségek jobban kiéleződtek és a különösen sebezhető csoportokra ez még rosszabb hatást gyakorolt."

Az összehasonlító tanulmány 2020-ban, az első lezárások során két online kérdőívre épült, amelyek ugyanazt az átlag 28 éves felnőtt korcsoportot vizsgálták, amelynek a világjárvány előtt a híres „90-es évek gyermekei” tanulmányának részeként hasonló kérdéseket tettek fel a szerencsejátékokkal kapcsolatban. Ez a tanulmány a „Szülők és gyermekek Avon longitudinális vizsgálata” néven is ismert (ALSPAC).

Több mint 2,600 felnőtt adott választ és az eredmények feltárták, hogy a karantén alatt a férfiak háromszor nagyobb valószínűséggel játszottak rendszeresen, mint a nők, amit hetente többszöri alkalomnak definiáltak. Az erős alkohol-fogyasztás, ami több, mint heti három korsó sörnek felel meg, szorosan kapcsolódott a férfiak és a nők rendszeres szerencsejátékához. Ezek a tendenciák a valóságban valószínűleg sokkal erősebbek, mivel a lezárások alatt a felmérések válaszadóinak többsége (70% - a) nő volt.

Emond professzor, népjóléti egészségügyi szakértő, azt nyilatkozta: „A mértéktelen alkohol-fogyasztás és a rendszeres szerencsejáték közötti szoros kapcsolat különös aggodalomra ad okot, mivel mindkettő függőséget okozó viselkedés, amely súlyos egészségügyi és társadalmi következményekkel járhat. A szerencsejátékok egyre szélesebb körű elérhetőségével a különböző online csatornákon keresztül a veszélyeztetett csoportok romboló ciklusba kerülhetnek. Népjóléti egészségügyi megközelítésre van szükség a szerencsejátékkal kapcsolatos károk minimalizálása érdekében."

A kutatás más bizonyítékokra épül, beleértve a YouGov Covid-19 tracker tanulmányát, amely megállapította, hogy a rendszeres szerencsejátékosok a lezárás során új online lehetőségek felé fordultak. Az Egyesült Királyság legnagyobb szerencsejáték-üzemeltetőiből álló Szerencsejáték Bizottság adatai a karantén során szintén az online szerencsejáték megnövekedett árbevételét mutatták, különösen az e-sport esetében, amely a hagyományos, élő sportesemények felfüggesztésével drámai népszerűségre tett szert.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 12:00, kedd | PR

Prémium Apple Watch fémszíjak a Viljar kínálatában

Férfias elegancia egy sportórával? Igen, lehetséges! A Viljar prémium minőségű bőr, fém és sportszíjai remek alternatívát jelentenek a gyári választék mellett. És még a pénztárcánkat is kímélhetjük.

2021. Július 22. 13:28, csütörtök | PR

Ezért ne induljunk el utasbiztosítás nélkül nyaralni

Egy nyaralást sem úgy tervezünk, hogy orvosi várókban, vagy a kórházi folyosón fogunk várakozni, azonban ez mégis könnyen megtörténhet.

2021. Július 16. 10:39, péntek | PR

Így reagál a szervezet, ha letesszük a cigit

A WHO adatai szerint a föld lakosságának megközelítőleg mintegy harmada dohányzik. A leszokással élete során a dohányosok többsége különböző okoknál fogva megpróbálkozik:

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.