Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 07. 16:06, csütörtök | PR

Milyen mosógépet érdemes választanom?

Milyen mosógépet érdemes választanom?

A címben szereplő kérdésre keressük a választ. Néhány egyszerű, de hasznos tippel igyekszünk segíteni a kiválasztást, hogy a mosás gondtalan és hatékony lehessen.

Alapszintű tudásanyag következik a mosógépek kiválasztásáról.

Mindenekelőtt érdemes megvizsgálni azt a kérdést, miért gondolják sokan, hogy a mai gépek élettartama jelentősen alacsonyabb a régiekénél. A megkérdezett szakeladó véleménye szerint a vélemény nem teljesen légből kapott, noha nem minőségi romlásról beszélhetünk. Tudni kell, hogy az innováció rendkívüli mértékben gyorsult fel az elektromos háztartási nagygépek esetében; a hűtőszekrények, a tűzhelyek, a mosogatógépek és természetesen a mosógépek is egyre hatékonyabbak és energiatakarékosabbak lettek.

Sok olyan funkcióval gazdagodtak, ami a régi gépek esetében még elképzelhetetlen volt. Nem csoda, hogy mindenki újabbat akar… És vásárol is. A felhasználók gyakran a még jó állapotban lévő, de kétségkívül elavult technológiákkal rendelkező készülékeket is lecserélik. Ha új gépet választunk, a tudatos döntésnek köszönhetően a gépet hosszabb időn keresztül használhatjuk, így tulajdonképpen pénzt spórolunk.

Ha új mosógép vásárlását tervezzük, több tulajdonságra kell figyelmet fordítanunk. Elsőként a készülék típusáról kell döntenünk. A hazai kereskedelmi forgalomban háromféle megoldással találkozunk; ezek a hagyományos elöltöltős, a felültöltős, illetve a keskeny elöltöltős gépek. Elsősorban a rendelkezésre álló szabad hely alapján érdemes döntenünk.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tágas fürdőszobával rendelkezünk, érdemes hagyományos elöltöltős gépet választani, hiszen ez a típus kiváló energiahatékonysággal és jellemzően nagy dobkapacitással rendelkezik. Abban az esetben, ha a helytakarékosság a legfőbb szempont, a felültöltős gépek jelentik a racionális megoldást. Ugyanakkor el kell mondani velük kapcsolatban, hogy az energiahatékonyságuk gyengébb, mint a hagyományos kialakítású társaiknak. A két típus előnyös tulajdonságait igyekszik egyesíteni a keskeny elöltöltős gép, ugyanakkor esetében is számolni kell az előrefelé nyíló ajtó helyigényével.

Természetesen további tulajdonságokra is figyelmet kell fordítani. Már említettük a dobkapacitást, noha az túlzó állítás lenne, hogy a nagy dob minden esetben előnyös. Az alapvető ajánlások szerint egyedül élők számára 4 kg, pároknak 5-6 kg, családoknak 7+ kg dobkapacitás lehet ideális, ezt azonban a mosási szokásaink és a ruháink koszolódási sebessége felülírhatja. Persze fontos megjegyezni, egyes gépek rendelkeznek súlyautomatikával, ami automatikus módon képes segíteni a megfelelő mennyiségű víz használatát, így jelentős mennyiségű villamos energiát takarítva meg, ám az ilyen készülékek bekerülési költsége jelentősen magasabb lehet.

Ne feledkezzünk meg a zajszint kérdéséről sem. A legtöbb gép zajszintje elég magas ahhoz, hogy csukott fürdőszobaajtón keresztül is halható legyen. Ha el szeretnénk kerülni ezt, ma már hatékony zajcsökkentő megoldásokkal szerelt gépeket is választhatunk, noha természetesen magasabb árat kell fizetnünk ezekért.

Érdemes további szempontokra is figyelni. A centrifuga sebessége meghatározza, mennyi vizet tudunk eltávolítani a ruhák szövetszálai közül. Minél nagyobb a sebesség, annál gyorsabb a száradás, szárítógép esetén annál kevesebb villamos energiára lesz szükség. A számunkra tökéletes mosógép megtalálása meg ördöngösség, de érdemes figyelmet fordítani a kiválasztásra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 06. 13:27, szerda | PR

Mi a közös Vin Diselben és Pocoyoban? (x)

A filmvilág egyik legmacsóbb rosszfiúja és a kisgyermekeknek szánt rajzfilm főszereplője között látszólag nincs sok közös vonás, kivéve egyet: a magyar hangjukat.