Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2023. Október 16. 09:19, hétfő | PR
Forrás: (x)

Minden, amit a cégalapításról kezdőként tudni kell

Minden, amit a cégalapításról kezdőként tudni kell

Alapoktól a cégig!

A cégalapítás sokak régóta dédelgetett vágya, de ahhoz, hogy az üzleti világba sikeres legyen a belépőnk, ismerni kell az alapítás menetét, azt a folyamatot, aminek eredményeként bátran lehetünk a piac szereplői.

Lépések a papírmunka előtt

Mielőtt eljutnánk a hivatalos okiratok aláírásáig, sok feladat vár ránk. Az üzleti terv az alapja minden sikeres vállalkozásnak. Ebben nem csak a stratégiánkat, céljainkat és terveinket határozhatjuk meg, de szerepel benne a piackutatás eredménye, illetve a pénzügyi terveink is. Fontos, hogy meghatározzuk, pontosan milyen cégformát is képzelünk el. Magyarországon nem csak egy lehetőségünk van, az egyik például egyéni vállalkozó (E.V.), ami kezdők számára a legideálisabb forma, de a korlátolt felelősségű társaság (Kft.), a betéti társaság (bt.) vagy a részvénytársaság (Zrt) szintén megvalósítható.Gondoljuk át, hogy mi illik leginkább az üzleti tevékenységünkhöz és a céljainkhoz.

Ezután meg kell találnunk a vállalkozásunk nevét is. Több változatot is vonultassunk fel, hiszen így mehetünk biztosra. Ellenőrizzük ezeket a neveket online is, ezzel elkerülhetjük, hogy a cégbíróság visszadobja a kérelmünket. Ezután jön a pontosítás, azaz a tevékenységi körünkmeghatározása. Ez fontos, hiszen az alapító okiratban vagy társasági szerződésben, illetve a cégjegyzékben fel kell tüntetni a gazdasági társaság tevékenységeit, amelyeket végez. Ehhez a TEÁOR szám szükséges, amit mi magunk is könnyen ellenőrizhetünk online. A cégalapítási kérelmünket szintén online nyújthatjuk be a cégbíróságnak, a nyilvántartásba vételről pedig értesítést küldenek számunkra. A cégalapítás tehát egy összetett folyamat, ami több apró lépésből áll. Ahhoz viszont, hogy az alapítás után is fennmaradjon a vállalkozásunk, fontos az alapos tervezés.

Címkék: cég, cégalapítás

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 17:09, hétfő | PR

Az okoskonyha fejlődése: Hogyan változtatják meg az intelligens technológiák a főzés élményét?

Az elmúlt évtizedek alatt a konyhatechnológia drámai átalakuláson ment keresztül, a hagyományos eszközöktől egészen a mai napig, ahol az intelligens eszközök és alkalmazások formálják a konyhai életet.

2023. November 22. 16:08, szerda | PR

A biztos tető: Útmutató a karbantartáshoz és javításhoz

A tető az egyik legfontosabb része az otthonunknak vagy üzleti ingatlanunknak, hiszen az biztosítja a védelmet az időjárás kiszámíthatatlan viszontagságaival szemben.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.