Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 21. 15:31, hétfő | PR

Minden idők 5 legjobb pókerfilmje

Minden idők 5 legjobb pókerfilmje

Hollywood imádja a pókert, így nem meglepő, hogy számtalan filmet készítettek már a játékról. Ezek közül néhány jó, néhány pedig egyenesen szörnyű, de mi most a pókerről szóló legjobb filmekről fogunk beszélni.

Bár a legtöbb játékos ismeri a Pókerarcokhoz hasonló filmeket, azért vannak más műalkotások is, amelyekről talán még nem hallottak.

Számos játékról készült videó is, köztük például a Texas Holdem, a 7 Card Stud és még az 5 Card Draw is széles körben elérhető. Több játékban láthatunk érdekes póker lépéseket, melyeket igen szórakoztató nézni, különösen a pókerrajongók számára.

Mint minden más cikk, ez a lista is kissé személyes, ezért lehet, hogy nem mindenki fog egyet érteni velem, ám kétségtelen, hogy ezeknek a filmeknek egy része nagy népszerűségnek örvend az idősebb generációhoz tartozó pókerrajongók körében, sőt, még napjainkban is.

Kihagyhatatlan pókerfilmek

5. Maverick

A Mel Gibson, Jodie Foster és James Garner főszereplésével készült könnyed film, a Maverick középpontjában a póker áll, de sok humoros és érdekes mellékszálat is tartalmaz. Függetlenül attól, hogy mennyire élvezed a pókert, ezt a filmet mindenképpen ajánlom.

Egyszerűen fogalmazva, ez egy tisztességes és humoros akció-vígjáték, amely a szerencsejáték körül forog. A Mel Gibson által alakított Bret Maverick rájön, hogy további 3,000 dollárra van szüksége ahhoz, hogy részt vegyen egy közelgő „a győztes mindent visz” pókerversenyen. Maverick összeáll Annabelle Bransforddal (Jodie Foster), hogy az egyetlen általa ismert bevételi forráshoz forduljon: a szerencsejátékhoz.

A pár számos humoros, kalandos, sőt veszélyes kalandon megy keresztül, ahogyan Maverick a következő napokban megpróbálja megszerezni a szükséges pénzt. Ennek ellenére a film soha nem veszíti el könnyed és gondtalan hangvételét.

A listán szereplő többi filmhez képest a Maverick a legkevésbé pókerközpontú, de tökéletes egyensúlyt teremt a póker, a szerencsejáték és minden más között, ami szórakoztató.

4. Szerencse dolga (Lucky You)

Ez a film vegyes kritikákat kapott a nagyközönségtől, de ennek ellenére sok pókerrajongó szereti.

Eric Bana karaktere Huck Cheever és L.C. Cheever (Robert Duvall) történetét festi le epikus módon. Huck egy pókerjátékos, aki hírnévre vágyik, de ehhez ki kell kerülnie az apja, a kétszeres WSOP-bajnok árnyékából.

Az apa és a fia között nem éppen rózsás a viszony, mivel Huck soha nem bocsátotta meg L.C.-nek, hogy elhagyta az anyját.

Ha ez unalmasan hangzik (és valljuk be, sokaknak úgy tűnhet), a jó hír az, hogy rengeteg pókeres akció keveredik a filmben. A film legalább annyira a pókerről szól, mint egy szerelmi történetről vagy a családi kapcsolatokról (Drew Barrymore).

A Szerencse dolgát érdemes legalább egyszer megnézni, mert néhány jól ismert név is felbukkan az asztaloknál, mint Például Sammy Farha, Jen Harman és Berry Greenstein.

3. Cincinnati kölyök (The Cincinnati Kid)

A Cincinnati kölyök a kategória legjobb filmjei közé tartozik, annak ellenére, hogy elég régi pókerfilm. Hasonlít a korábbi idők Pókerarcaira (Rounders), és a legendás Steve McQueen és Edward G. Robinson is szerepelnek benne.

A film cselekményének középpontjában egy fiatalember áll, akit McQueen alakít, és aki azt akarja bizonyítani, hogy ő a világ legkiválóbb pókerjátékosa. Az utazás egy Lancey Howarddal (Robinson) vívott csatában csúcsosodik ki, akit mindenki a világ legjobbjának tart.

A Cincinnati kölyök az 1930-as évek New Orleansában játszódik, és kiválóan körülírja a karaktereket és magát a játékot. Igaz, nehéz ellenőrizni az ábrázolás pontosságát, de az alkalmi pókerjátékosok azért élvezni fogják a filmet.

A film többi része, főként a konklúzió után azonnal bele akarod majd vetni magad a pókerbe!


2. Molly's Game

Az Elit játszma az egyik tényleges pókerfilm, amely az utóbbi időben megjelent.
A 2017-es film Molly Bloom, a „Pókerkirálynő" valódi beszámolóján alapul, aki exkluzív, nagy téttel bíró versenyeket felügyelt, amelyeken Hollywood legnagyobb nevei, üzleti vezetői és profi játékosai fordultak meg.

A Jessica Chastain, Idris Elba és Kevin Costner főszereplésével készült film Bloom életét ábrázolja a leendő olimpiai síelőként eltöltött korai évektől a későbbi illegális pókerjáték szervezése miatti bukásáig.

A film teljes cselekménye nem újdonság, de a színészek játéka példaértékű. Az igazi pókerrajongóknak sem lesz túl sok okuk a panaszra, mert az írók a póker terminológiájának nagy részét helyesen ábrázolták.

Az Elit játszma kétségtelenül ott szerepel a kötelező filmek listáján minden igazi pókerrajongó számára.

1. Pókerarcok (Rounders)

Meglepő, hogy ez az első film a listán?

Az 1998-ban matt Damon, Edward Norton, John Malkovich és Gretchen Mol főszereplésével debütált Pókerarcok volt az első pókerfilm, amely kiválóan bemutatta a Texas Holdem játékot.

A film egy egyszerű, mégis gyönyörű mese a fiatal csodagyerekről, Mike McDermottról (Matt Damon), aki arról fantáziál, hogy profi pókerjátékossá válik, és szerencsét próbál Las Vegasban.

Mike, a gyakorlott játékos minden játszmát elveszít a Teddy KGB ellen vívott nagy tétes játékokban, mert még nem érti a bankroll megfelelő kezelésének ötletét. A kudarcot követően Mike megfogadja magának és barátnőjének (Mol), hogy végleg feladja a játékot, és elhagyja a pókerasztalt.

Később azonban visszatér az asztalokhoz, amikor haverját, Wormot (Norton) kiengedik a börtönből, és olyan elkeseredett helyzetben találja magát, ahol gyorsan pénzt kell keresnie. Ezután ketten egy izgalommal és sok pókerrel teli kalandra indulnak.

A film egész egyszerűen a karakter fejlődéséről szól, aminek minden percét imádjuk.

Konklúzió

Számtalan pókerről szóló film közül választhatunk, ám a fentiek mutatják be a legjobban a póker minden aspektusát.

Ha még nem láttad valamelyik filmet ezek közül, akkor mindenképpen szánj rá egy kis időt. Nem fogod megbánni!

A GGPokeren, a világ legnagyobb pókertermében, ingyen játszhatsz, hogy többet megtudj a pókerről és ellenőrizd, hogy ezek a filmek valóban jól ábrázolták-e a játékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.