Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 03. 07:12, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja A Dal 2020 nyertese

Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja A Dal 2020 nyertese

A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének győztese minden idők legnagyobb, 75 millió forint összértékű nyereményével építheti tovább művészi karrierjét - közölte az MTVA Sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió - írta az MTVA. Hozzátették: a nagyszabású nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatás abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

Az első, szombati előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, a második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, harmadikként pedig Pál Dénes a Készen állsz című dallal. Rajtuk kívül még versenyben maradt a fődíjért Nagy Bogi (Maradok), Varga Szabolcs (Pillanat) és a HolyChicks (Pillangóhatás). A továbbjutóknak legközelebb az elődöntőben a daluk akusztikus változatát kell előadniuk, és a kilenc fellépőből csak négyen juthatnak be a március 7-i fináléba.

Nagy Feró, a műsor zsűritagja szerint megéri az elődöntőben is mindent beleadni, mert ez tényleg egy soha vissza nem térő alkalom a kitörésre - idézte az MTVA a zenészt, aki szerint a számos díjból pályája kezdetén már egy lemezszerződés is óriási lehetőség lett volna.

Az MTVA felhívta a figyelmet a Dal 2020 honlapjára (adal.hu), valamint Facebook- és Instagram-oldalára is, amelyeken már az adások előtt érdekes, exkluzív tartalmakat, videókat és cikkeket is közzétesznek az indulókról és a műsorról.

A Dal 2020 szombatonként 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán látható. A Dal Kulissza - Minden, amit tudni akartál A Dalról - A Dal adása után 21.45-től látható a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén - írták.

Címkék: A dal, nyeremény, nyertes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.