Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 13. 13:12, kedd | Életmód
Forrás: mti

Minden negyedik magyar a tervezettnél többet költ karácsonyi bevásárlásra

Minden negyedik magyar a tervezettnél többet költ karácsonyi bevásárlásra

Minden negyedik magyar a tervezettnél többet költ az év végi vásárlásokra, és minden tizedik hitelt vesz fel az ünnepek alatt - derül ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből.

Az MTI-nek kedden eljuttatott összefoglaló szerint minden negyedik válaszadónak komoly gondot okoz, hogy miből vásárolja meg a tervezett karácsonyi ajándékokat.

A jelentésből ugyanakkor az is kiderül, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak. Magyarország nagyobb pénzügyi megfontoltságot mutat az európai átlagnál: bár a magyarok 24 százaléka többet költ a tervezettnél, csak 12 százalékuk vesz fel hitelt, kér kölcsön vagy meríti ki hitelkártya-keretét, hogy beszerezze az ajándékokat.

A hitelfelvételt vizsgálva az uniós átlag 15 százalék körüli, de Írországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Szlovéniában vagy Olaszországban az átlag fölött vesznek fel kölcsönt a karácsonyi vásárlások miatt.

A kutatás szerint a kiköltekezés még nyomasztóbbá teszi a januári napokat, amelyek pénzügyileg amúgy is az év legnehezebb időszakának számítanak a hazai megkérdezettek 39 százaléka szerint.

A követeléskezelő vállalatcsoport évente elkészíti az európai fogyasztói fizetési jelentést, az idei kutatásban 21 európai ország több mint 21 ezer állampolgára vett részt, köztük 1005 magyar.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.