Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 22. 00:19, szerda | PR

Minden szőnyeg varázsszőnyeg

Minden szőnyeg varázsszőnyeg

Lehet, hogy a címben foglalt kijelentés kicsit túlzónak tűnik, de igazából tény: egy szőnyeg teljesen átvarázsolja az otthonunk belsejét, és sokkal szebbé, valamint komfortosabbá tudja azt tenni. Hogy hogyan?

Az egyik legősibb tárgyunk

Nem tűnik túl hangsúlyosnak, hiszen a lábunk alatt van, de nagyon sokat hozzáad a belső térhez ez a kárpit. Érdemes pár szabállyal tisztában lenni ahhoz, hogy a maximumot ki tudjuk hozni a szőnyegből.

Télen kiváltja a padlófűtést

Ez a berendezési tárgy elengedhetetlen ahhoz, hogy a hidegebb hónapokban kellemesen érezzük magunkat odabent. A láb melegen tartása nagy trükkje a komfortérzet javításának télen, így egy puha szőnyeg észrevétlenül csodát tesz a szobában.
Ha meleg színben választjuk, és árnyalatban összehangoljuk a többi kárpittal, textillel, akkor a hőérzetünk sokkal jobb lesz. Finnországban az országút menti kávézókban, ahová télen mínusz húsz fokban térnek be a vendégek, meleg fagylaltszínű takarók, párnák vannak, nem véletlenül: otthonossá és meleggé teszik ezek az elemek a belső teret.
A lakástextileket - ha van elég tároló helyünk - akár cserélhetjük is tavasszal és ősszel.

Öltözteti a helységet

Nem ez az egyetlen dolog, amit a szőnyeg tud. A tér tagolásában is szokták használni, főleg a többfunkciós helyiségekben. Az amerikai konyhás otthonokban a konyhát és étkezőt el tudjuk ezzel az elemmel választani a szoba résztől. Ha megfigyeljük, szőnyeg nélkül valahogy befejezetlennek, kevésbé barátságosnak tűnik minden lakóhelyiség.

A szőnyeget stílusban, színben, anyagban érdemes az adott szoba berendezéséhez illeszteni; persze az is fontos, hogy méretben megfelelő legyen.
Kényes, világos színű darabot értelemszerűen oda tegyünk a lakásban, ahol vigyázni tudunk rá - egy fehér szőnyeg például nem való a gyerekszobába.
A szőnyeg formájával, hosszanti vagy keresztben való elhelyezésével optikailag javíthatunk is a belső téren: például egy rombusz alakú szőnyeg egy hosszúkás szobát kicsit ‘kerekebbé’ tesz.

Ahol cipővel járunk, oda kell a strapabírás

Mivel nem mindig nézünk a lábunk elé, érdemes a biztonságra is gondolni. A lépcsőházba, előszobába olyan portaszító szőnyeget érdemes beszerezni, amely egybefüggő, így nem botlunk, csúszunk el benne.
Vannak strapabíró futószőnyegek, amelyek a legnagyobb forgalmat is bírják a folyosókon. Sőt, ma már vízálló szőnyegekkel tehetjük komfortosabbá a fürdőszobánkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.