Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Április 22. 13:42, szerda | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Minden területen fejlesztenek az esztergomi polgárőrök

Minden területen fejlesztenek az esztergomi polgárőrök

Április 22-én állománygyűlést tartott az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület. Az eseményen beszámoló hangzott el a 2014-es évről és közzétették az egyesület idei feladattervezetét is.

Az éves terv kulcsszava a fejlesztés volt, a polgárőrök állományuk, technikájuk és társszerveikkel való kapcsolatuk fejlesztését tervezik 2015-re.

A több társszolgálati szervezet és a helyi önkormányzatok támogatását élvező Esztergom Városi Polgárőr Egyesület (EVPE) jelenleg mintegy 70 fős. Az április 21-én megtartott, 2014-ről szóló beszámolójában az egyesület vezetése elsőként az esztergomi polgárőrök gazdasági helyzetét tárta a tagság illetve a sajtó elé. Ebből többek között kiderült, hogy az EVPE 2014-ben a fent említett támogatóktól összesen 2,6 millió forintból gazdálkodott. A legnagyobb támogató az Országos Polgárőr Szövetség volt, tőlük több részletben másfél millió forintot kaptak, de például az Esztergomi Önkormányzat is dotálta 2014-ben az EVPE-t, mégpedig félmillió forinttal. A polgárőrök kiadásai közel azonosak voltak a bevételeikkel, a beszámoló tanúsága szerint ruházatra, üzemanyagra, javítási költségekre és egyéb más költségekre 2,6 millió forintot adtak ki az elmúlt évben.

A beszámolóban kitértek az elmúlt évben történt konkrét tevékenységekre. Az összesítésben érdekes adatok jelentek meg, így például elhangzott, hogy az esztergomi polgárőrök 2014-ben 22 elfogásban, ugyanennyi tettenérésben valamint 33 eltűnt személy felkutatásában jeleskedtek. Az EVPE órában is összegezte elmúlt évi ténykedését, így egyebek mellett kimutatták, hogy tagjaik 2014-ben összesen 2273 órát töltöttek járőrözéssel és 1796 órányi időt töltöttek rendezvény biztosítással, de bűnmegelőzési tevékenységet is kifejtettek, mégpedig 1482 óra időtartamban.

A beszámoló második részében a 2015-ös feladatokról szólt Bodrogai Sándor helyi polgárőr vezető. A beszámoló szerint az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület ebben az évben a feladatok megfelelő színvonalú ellátása érdekében állománybővítést kezdett meg. Az egyesület idei fő feladati között tartja számon többek között az esztergomi és érintettségi területén lévő nyári programok nívós biztosítását, a technikai park fejlesztését. Az EVPE továbbra is fontosnak tartja a helyi, megyei és országos társszervekkel, illetékes hatóságokkal való szoros együttműködést, folyamatos egyeztetést, mint például a katasztrófavédelemmel illetve a Helyi Védelmi Bizottsággal, a rendőrséggel.

Címkék: esztergom, polgárőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT