Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. November 12. 10:32, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Sportcsarnok

Mindszenty iskolásoké a sportcsarnok első idénybeli focikupája

Mindszenty iskolásoké a sportcsarnok első idénybeli focikupája

A Mindszenty iskola tanulói nyerték meg az esztergomi sportcsarnok idei első nagyrendezvényének, a Kertész Kálmán Tehetségkutató Focikupának a trófeáját a közelmúltban.

Megrendezte a téli idény első nagy rendezvényét a közelmúltban az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. A Kertész Kálmán nevét viselő focikupára 6 iskola nevezett be. Olyan 3-4. osztályos gyerekek alkották a csapatokat, akik nincsenek labdarúgóként leigazolva, nem játszanak egyesületi alakulatokban.

„Annak idején Kertész Kálmán bácsi rendszeresen járta az akkor még „működő” grundokat, iskolai udvarokat, nézte a focizó gyerekeket. Akit arra érdemesre talált, meghívta edzésre a helyi MIM Vasas csapatához. A Spori kollektívája szeretné ezt a szellemiséget továbbvinni, Kertész Kálmán nevét megismertetni a mai fiatalokkal. Szeretnénk olyan 9-10 éves gyerekeket felfedezni akiknek érdemes volna egyesületi szinten focizni” – fejtette ki Osvald Zsolt.

A főszervező hozzátette, hogy a tornán a hat csapatot 2x3-as csoportba sorsolták. A csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei küzdöttek meg a végső helyezésekért.

A küzdelmeket követően Mindszenty iskola megérdemelten hódította el az idei kupát, hiszen minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt méltatta Kertész Kálmán életútját, kiemelve szerepét az akkori sportéletben. A főszervezőnek a díjak átadásában segített három egykori kiváló esztergomi játékos, Winkler János, Markó Béla és Osvald Béla, akik harcostársai voltak egykoron Kertész Kálmánnak.

Osvald Zsolt mielőtt ismertette volna a torna végeredményét, egyéni díjakat adott át. Minden csapatból a legügyesebb, legjobb teljesítményt nyújtó játékos kapott egy címet „ifjú tehetség” felirattal. Ők lettek kiemelve a torna játékosai közül, akiknek érdemes lenne egyesületi szinten is labdarúgással foglalkozni:

Mindszenty – Horváth István
Gyakorló – Bódi Bence
Arany – Boros Zsolt
József – Szalai Tamás
Ady – Lőrinc Bence
Babits – Horváth Lajos – legjobb játékos
Babits – Bence Botond

Végeredmény:
1. MINDSZENTY JÓZSEF KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA
2. ARANY JÁNOS ÁLT. ISKOLA (ESZTERGOM KERTVÁROS)
3. BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA
4. PPKE VITÉZ JÁNOS GYAKORLÓ ÁLT. ISKOLA
5. ADY ENDRE ALAPISKOLA (PÁRKÁNY)
6. JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT