Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

- közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány (ÁGOTA Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közös szervezésében az ország 13 vármegyéjéből érkező, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok tölthettek együtt egy napot ÁGOTA Falván.

A gyermeknapra érkezőket az ÁGOTA ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjának bejáratánál Disney-mesehősök, valamint gólyalábasok fogadták.

"Az volt a célunk, hogy a gyermekek játékokban, élményekben és finom falatokban bővelkedő napot töltsenek együtt, és érezzék: ez a nap csak róluk szól" - idézte a közlemény Kothencz Jánost, az ÁGOTA Közösség vezetőjét.

A szervezők a találkozóra népi és cirkuszi játszóházzal, óriáscsúszdával, dodzsemmel, íjászattal, rodeó bikával, dartsfocival és ugrólóvárral készültek, de átélhettek virtuális valósággal kapcsolatos élményeket, és volt hamburger, fagylalt, valamint vattacukor is.

Az állami gondoskodásban élő fiataloknak és nevelőszülős családoknak ÁGOTA Falván előbb Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott koncertet.

Az ÁGOTA Alapítvány 1996 óta támogat csaknem 10 ezer családját vesztett gyermeket, veszélyeztetett fiatalt. Egy-egy évben több mint 600 programjuk valósul meg, az élményprogramoktól, a terápiás foglalkozásokon át, a katolikus keresztény pasztorációs tevékenységekig.

Az alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és fiataloknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 08. 09:09, szombat | Életmód

Veszprém legrégebbi épületének maradványait találhatták meg helyi régészek

A középkori Veszprém legrégebbi, 10-11. századi épületének maradványait találhatták meg a helyi Laczkó Dezső Múzeum régészei, akik eredményeiket pénteken ismertették a veszprémvölgyi ásatás helyszínén.