Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 25. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem - OMSZ

Mínusz 12 fok is lehet a hétvégén - felhívás

Mínusz 12 fok is lehet a hétvégén - felhívás

Akár mínusz 12 fok körüli hőmérsékletre is számíthatunk a hétvégére, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. A katasztrófavédelem ezért felhívja figyelmünket néhány tudnivalóra.

Ha hosszabb időt töltünk a szabadban, fontos, hogy időnként mozgassuk át végtagjainkat, ujjainkat. Erre azért van szükség, mert élénkíti a vérkeringést, ezzel emelve a test hőmérsékletét” – tájékoztatott Stolczenberger Klára, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Nem csak magunkra kell odafigyelnünk” – emelte ki a szóvivő. „Hideg időben megnőhet a kihűléses balesetek és tragédiák száma. Ezek elkerülése érdekében oda kell figyelnünk embertársainkra. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben, szomszédságukban egyedül élő, vagy magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is, hiszen a nem megfelelően fűtött lakásban is kihűlhetnek!”

A téli időszakban figyelmet kell fordítanunk a réteges öltözködésre, hordjunk főleg pamutból készült ruhadarabokat, vagy egyéb nedvszívó alsóruházatot! A vizes ruhát lehetőség szerint azonnal cseréljük szárazra. Külön figyelmet kell fordítani a meleg, száraz, vízzáró lábbelik használatára! Kabátunk alatt viseljünk több réteg ruhadarabot, hiszen így felvehetjük a harcot a hideg ellen!

időjárás, hideg, előrejelzés, hőmérséklet, mínusz, hétvége,

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése:

Péntek éjfélig délen, délkeleten a gyenge havazásból még 2 centiméter friss hó hullhat. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten az északi szelet kísérő legerősebb széllökések meghaladják a 70 kilométer per órás sebességet, ami hófúvást okoz. Erős hófúvás Vas megyében, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye nyugati, valamint Zala megye északi részén várható. Szombat hajnalra mérséklődik a szél, megszűnik a hófúvás.

Szombaton a Dunántúl északnyugati felén változóan felhős, száraz idő várható több-kevesebb napsütéssel, másutt túlnyomóan borult időre van kilátás elszórtan hószállingózással, délkeleten kisebb havazással. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -2, -7 fok között valószínű, de a kevesbé felhős északnyugati tájakon -10 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -6 fok között alakul.

Vasárnap délkeleten többnyire erősen, másutt változóan felhős idő várható. A délkeleti határvidéken hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke nyugaton és északon zömmel -7, -12 fok között, helyenként -12 fok alatt, másutt -3, -7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.