Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 17. 10:40, vasárnap | Helyi
Forrás: (x) - illusztráció: pixabay

Mire figyeljünk a blog, marketing és SEO szövegírás áraknál, hogy ne fordítva süljön el a mutatvány?

Mire figyeljünk a blog, marketing és SEO szövegírás áraknál, hogy ne fordítva süljön el a mutatvány?

A szövegírás kapcsán a honlap csak egy sima felületet jelent, melyre írni lehet

A kkv, mikro és egyéni vállalkozásoknál is nagyon fontos szempont, hogy legyen egy honlapunk. Ám ebből több milliárd van, így azzal, hogy elkészültünk vele, még jóformán nem történt semmi. Szeretnénk előre kerülni a Google listáján, de ennek komoly ára van.

Egyrészt a Google nagy hangsúlyt fektet jogosan, a felhasználói élményre. Teszteli, hogy ki, mikor, honnan és mennyi időt tölt az oldalon és mit csinál rajta. Sajnos azonban ezeket is ki lehet játszani különféle trükkökkel, de ez egy másik story…

A honlapunkkal fogják az ügyfelek azonosítani a vállalkozásunkat, éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő külsővel, struktúrával és szöveggel rendelkezzen. Könnyen megtaláljam rajta, amit keresek és gyors legyen.

Ma már túl sok az információ, így a profi csak igényes tartalmakat közöl le, és lássuk be ez azért egy külön szakma.

A tartalomírás, cikkírás vagy blog írás így lesz ütős

A weblapon történő tartalomírás során nem az a lényeg - bizonyos eseteket kivéve -, hogy olyan szöveg szülessen melyet az MTA sem kifogásolna, hanem, hogy emészthető legyen, releváns, és bírjon információs értékkel.

Természetesen a kreatív reklámszövegírás, cikkírás akkor hatékony, ha nemcsak tetszik a nagyérdeműnek, hanem a marketing és SEO (keresőoptimalizálás) szövegírás elemeit is tartalmazza, mert így egyre jobban előre kerül a találati listákban. Ez azt jelenti, hogy ténylegesen az adott kulcsszóról írunk és valódi megoldást adunk a user-nek (lásd marketing szövegíró kisiparos valódi ismérvei).

A PR cikk pedig manapság nem csak a Public Relations fogalmára utal, hanem linképítésnél (ha az adott oldaladat akarod megerősíteni) az aloldal Page Rank értékére is. Ma már ezt is figyelembe kell vennie egy blog írásnak, illetve marketing szövegírónak.

Tehát összefoglalva, a legjobb reklámszövegek kiforrottak, és valóban megoldást adnak az adott problémára, emellett emészthetőek, lényegre törőek és tartalmazzák a téma kulcsszavait és marketing szempontból is megfelelőek. Először az adott problémáról írnak és csak utána a megoldásról, és a blog vagy egyéb cikk elolvasása után folytatása van a dolognak.

A SEO szövegírás árak mi alapján kerülnek meghatározásra?

Az igényes copywriter tehát SEO és marketing tudással is rendelkezik, így könnyedén elkészíti nekünk a kulcsszókutatást is. Ebből ötleteket is nyerhetünk a téma kapcsán, és Google Ads (megboldogult nevén Adwords) reklámhoz is kiválóan alkalmazhatóak. Tudni fogjuk, hogy ezeket hogyan használjuk fel. Ez a SEO (keresőoptimalizálás) szövegírás lényege, mely a marketing szövegírás része.

Az adott témát tanulmányoznunk kell, mely sokszor elég sok időt igénybe vehet, emiatt érthető, ha a copywriter ragaszkodik ahhoz, hogy több cikket rendeljünk meg tőle.

De, hogyan tudjuk a blog, marketing és SEO szövegírás árakból megállapítani, hogy az illető tényleg ért a mi szakterületünkhöz?

Sehogy. Éppen ezért szoktak garanciát, átírást vállalni a marketing szövegírók. Kérhetünk tőlük bátran referenciát is. És nyilván a polihisztorok kihaltak, vagy nem feltétlen cikkírással foglalkoznak, de a különféle témákat lehet kutatni, és az ügyfél is tud információval szolgálni a szövegírónak ahhoz, hogy szakmailag is elismert PR cikkek jelenjenek meg végső produktumként a honapunkon, melyre akár büszkék is lehetünk.

Ha blog, marketing és SEO szövegírás árak iránt érdeklődsz, akkor klikk a linkre a folytatásért.

Keresztes Attila
www.spiritlab.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT