Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2015. Július 22. 13:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Mobil, takarítóeszköz és tévé – ezeket veszik a legtöbben

Mobil, takarítóeszköz és tévé – ezeket veszik a legtöbben

A magyarok közül a legtöbben, 23 százaléknyian mobiltelefont akarnak venni a következő három hónapban, 14 százalékuk valamilyen takarító berendezést, 13 százalékuk pedig tévét; a döntő többség hitel nélkül szeretné.

Derül ki a Samsung Techonomic Index 2015 kutatásából.A felmérés szerint Magyarországon minden háztartásban van legalább egy mobiltelefon, a háztartások 97 százalékában van számítógép vagy laptop, szintén 97 százalékában televízió, a családok 98, illetve 99 százalékánál pedig vannak konyhai és takarítóeszközök is. A táblagéppel rendelkező háztartások aránya megkétszereződött tavalyhoz képest, elérte a 48 százalékot.

Személyes anyagi helyzetük alakulását illetően a magyarok 28 százaléka javulást vár a következő 12 hónapban, 29 százaléka rosszabbodást, a válaszadók csaknem egyharmada pedig stagnálást jósol magának. A legpesszimistábbak aránya 9, míg a legoptimistábbaké 5 százalék.

A Samsung kutatásából kiderül az is, hogy a magyarok kifejezetten vágynak az új technológiát megtestesítő termékekre.

A vásárlók a legtöbb pénzt tévére, illetve számítógépre, laptopra szánják. Tévék esetében átlagosan 115 ezer forintot, számítógépek, laptopok esetében pedig átlag 114 ezer forintot terveznek költeni. Táblagépre átlagosan 67 ezer forintot, míg mobilra átlag 61 ezer forintot költenének.

A túlnyomó többség nem kíván hitelt felvenni, vásárlását meglévő megtakarításából, jövedelméből fedezné. A vásárlást hitelből tervezők aránya a tévék és a mobiltelefonok esetében magasabb az átlagnál, de ezeknél a termékeknél sem jellemző.

A Samsung Electronics azért indította a Samsung Techonomic Index kutatás-sorozatot, hogy felmérje, miként viszonyulnak az emberek a technológiához, hogyan változnak a vásárlói igények. Az átfogó kutatás részeként április 21. és május 18. között 18 ezer válaszadót kérdeztek meg online kérdőívben 18 európai országban, ebből ezret Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Életmód

Nyolcezer fát ültetnek el idén ősszel az Országos Településfásítási Programban

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el - jelentette be Nagy István agrárminiszter

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Életmód

Kutyakölyköt mentettek meg a pénzügyőrök

A biztos haláltól mentettek meg munkatársaink egy alig két hónapos kölyökkutyát Hajdú-Bihar Vármegyében. A lakott területtől több kilométerre hagyhatták sorsára egy út menti árokban, mielőtt megtalálták.