Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2012. Április 21. 07:05, szombat | Külföld
Forrás: mno / MTI

Mobilon kértek segítséget a hajótörött menekültek

Mobilon kértek segítséget a hajótörött menekültek

A görög hatóságok megmentettek pénteken 151 illegális bevándorlót, akiknek a hajója zátonyra futott Elafoniszosz sziget közelében, amely a Peloponnészosz délkeleti csücskénél fekszik.

A menekültek mind jó egészségi állapotban lévő férfiak, de állampolgárságukat egyelőre nem lehetett megállapítani. Péntek délelőtt komppal egy közeli kikötőbe szállították őket – közölte a kikötői rendőrség sajtószolgálata.

A hajótörötteket nem a vízből kellett kimenteni, mert sziklákon és apró szigeteken menedéket találtak. Segítséget úgy tudtak kérni, hogy egyikük mobiltelefonon hívott egy európai segélyhívó számot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.