Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 11. 16:54, csütörtök | PR

Modern autórádió, új élmények

Modern autórádió, új élmények

Ha valaki sokat van úton az autójával bizonyára egyetért abban, hogy a vezetéssel töltött órákat jelentősen feldobja az, ha zenével fűszerezzük meg a kilométereket.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően ehhez ma már CD-k tucatjait sem kell magunknál hordanunk.

Az utazás kísérőzenéje

Szinte az autógyártás hajnala óta a kocsik alaptartozéka az autórádió, mely által szórakoztatóbban telhet a menetidő. A technikai fejlődés persze ezt a vonalat sem kerülte el, az évek során egyre modernebb fejegységek kerültek a gépjárművekbe, az utóbbi időben pedig egészen komoly fejlődés és változás ment végbe az autórádiók típusaiban.

Az a korosztály, aki már jó pár éve gyűri a kilométereket a volán mögött nyilván tisztán emlékszik az időkre, amikor már nem csak a rádió hangjaira utazhattunk, hanem megjelentek a kazettás, később pedig a CD lejátszásra alkalmas egységek. Ezzel szorosan összefonódik a végtelen hanghordozó-hegyek tárolása az autóban. A mai autórádiók és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők azonban már egész más úton járnak.

A kék fog és a vezeték nélküli dallamok

A technológiai fejlődés egyik legfőbb célja, hogy az eszközöket használók élete minél könnyebb és egyszerűbb legyen, ezzel együtt tehát a készülékek is kompaktabbá válnak, akár méretükben, akár megoldásaikban. Az autórádiók esetében ez leginkább azt jelenti, hogy nyugodtan elfelejthetjük a kazetták és CD-k kupacainak egyensúlyozását az anyósülésen, hiszen a Bluetooth és egyéb wireless technológiák segítségével jóval egyszerűbb a zenelejátszás.

Az újabb autókat már jellemzően olyan fedélzeti kezelőegységgel szerelik fel, melynek szerves része ugyan az autórádió, de már csak egy, a számos navigációs és kezelőegység között. A fizikai adathordozók jó részét már nem is tudnánk rajtuk lejátszani, hiszen nem rendelkeznek ehhez való lejátszóval. Ma már persze legtöbbünk meg tudja oldani a kedvenc dalai tárolását az okostelefonján, vagy épp egy pendrive-on is, arról nem is beszélve, hogy az online streaming lejátszók is aranykorukat élik.


Korszerű fejegységek és tartozékok

Az autórádiók egyik nagy előnye, hogy cserélhetők, így akár régebbi autónkat is fejleszthetjük azzal, hogy egy korszerűbb, jobb minőségű fejegységet szerelünk a régi, jól kiszolgált helyére. Ha a modernitást választjuk, mindenképpen a Bluetooth kompatibilis eszközök között válogassunk, hiszen így akár a telefonunkról is könnyedén lejátszhatjuk kedvenc dalainkat, sőt, sok esetben a kihangosítás is megoldottá válik, ezzel elkerülve a balesetveszélyes vezetés közbeni félkezes telefonálást/vezetést.

Léteznek persze bizonyos áthidaló megoldások is, ezek pedig az úgynevezett transzmitterek. Ezek nem konkrét autórádiók, hanem a szivargyújtó aljzatába csatlakoztatható átjátszó egységek. Ebbe akár pendrive-ot is csatlakoztathatunk és ha az autórádiónk képes kezelni a külső eszközöket, már szólhat is a zene. Kissé felemásabb megoldást nyújtanak a rádiófrekvenciára hangolható transzmitterek, melyek sokszor nem képesek azt a hangminőséget nyújtani, mint más eszközök. Ugyanakkor kényelmes áthidaló megoldás lehet, ha az átjátszó által beállított rádiófrekvencián a saját magunk által válogatott dalok csendülnek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.

2024. Március 27. 13:14, szerda | PR

Orvosi gimnasztika, mint a minőségi gyógyítás és relaxálás kombinációja

A gyógytorna célja a mentális relaxáció, az izomtónus és a fájdalomcsillapítás, különböző fizioterápiás módszerekkel.