Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Szeptember 16. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Módosul az e-útdíj

Módosul az e-útdíj

Több ponton is módosította az elektronikus használatarányos útdíj bevezetéséről szóló határozatot a kormány.

A magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a motorkerékpárok és személyautók esetében fenntartja az időtartamhoz kötött gyorsforgalmiút-használati díjfizetési rendszert, ez lesz érvényes a B2 kategóriára is.

A határozat egyik pontja szerint, az M0-s autópálya és azon belüli gyorsforgalmi szakaszok, valamint az M31 autópálya kivételt képeznek az elektronikus útdíj rendszerében, vagyis nem kell díjat fizetniük a 3,5 tonna feletti tehergépjárműveknek.A határozat felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdasági minisztert arra, hogy a jövő évi költségvetésben gondoskodjanak az országos közutak használatáért fizetendő útdíj rendszerének kiépítéséhez szükséges forrásról. A jövő évi büdzsé már számolt az év közepétől bevezetni tervezett díjjal, méghozzá 75 milliárd forinttal. A kabinet egyébként 42 milliárd forintot szán az elektronikus útdíj rendszerének tervezésére és kiépítésére, továbbá az 'éles üzemi' indulástól számított egy évig tartó bevezetés támogatói tevékenységére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: