Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 31. 08:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Most az olvadás okozhat gondot - ároktakarítás

Most az olvadás okozhat gondot - ároktakarítás

A rengeteg csapaték miatt jelentős vízfolyások alakulhatnak ki az árkokban, melyek karbantartása a lakosság és az önkormányzatok feladata, minderre a katasztrófavédelem hívta fel a figyelmet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint felmelegedés várható március utolsó hétvégéjétől kezdve. A felmelegedés az elmúlt héten leesett hó olvadásával jár, melynek következtében ismét aktuálissá vált a belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása.

Oda kell figyelni az árkok állapotára, hiszen a hó olvadásával a benne található kőzúzalék, sár és kosz az elvezető rendszerbe kerül és az összes hó elolvadásával, az esőzések idején komoly problémákat okozhat. A kirendeltségek munkatársai már megkezdték a vízelvezetők ellenőrzését, de igazi eredmény eléréséhez szükség van az önkormányzatok és a lakók öngondoskodására, az ingatlanok előtti árkok rendszeres karbantartására” – nyilatkozta Stolczenberger Klára, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT