Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség,kekvillogo.hu/

Motorosok ütköztek

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akinek a bukósisakjára rögzített menetrögzítő kamera készítette a felvételt az ütközésről.

A felvétel megtekinthető ahttps://youtu.be/_xKAkMVfyecoldalon.

A vádirat szerint az elkövető 2022. augusztus 14-én motorkerékpárt vezetett az 1119. számú úton Héreg felől Bajna irányába. A férfi egy útkanyarulatban, az adott útszakaszra megengedett 50 km/óra sebesség, illetve a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 km/óra helyett, szabálytalanul 85-90 km/óra közötti sebességre növelte a motorkerékpár sebességét, majd fékezni kezdett. Ennek hatására a motorkerékpár „felegyenesedett”, letért az út vonalvezetésének megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon és mintegy 65-70 km/óra közötti sebességgel nekiütközött az ellentétes irányú forgalmi sávban, szemből érkező másik motorosnak.

A sértett az ütközést elkerülni nem tudta, motorkerékpárja az út menti árokba csapódott.

A balesetet észlelve egy harmadik motoros fékezni kezdett, emiatt egyensúlyát vesztette, a motorkerékpár bal oldalára dőlve felborult.

A sértett a balesetben nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, kialakult állapota maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az elkövetőnek is nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A harmadik motoros nem sérült.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.