Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2012. Március 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Munkavállalás Svájcban: álomgyár szabályokkal

Egyre jobban emelkedik azok száma, akik szívesen vállalnának munkát Svájcban.

A tapasztalatok szerint a helvét állam rászolgál a róla kialakult kedvező képre, a munkaadók korrektek és pontosan fizetnek, ellentétben más nyugat-európai államokkal, ahol egyes vállalkozók szeretnek elfelejtkezni a bérekről - írja a Békés Megyei Hírlap.

Az elmúlt években a korábbinál lényegesen többen próbálnak meg Magyarországról, így Békés megyéből is munkát találni Svájcban. A változásokban a hazai életszínvonal és a létbizonytalanság mellett annak is szerepe van, hogy Ausztriában és Németországban nem mindig fizetnek pontosan, illetve utóbbi államban gyakran előfordul, hogy semmibe veszik a náluk dolgozó magyarokat. A helvét állam ellenben nem véletlenül érdemelte ki a pozitív jelzőket, a döntő többség megtalálja ott a számítását.

Persze, akadnak olyan szabályok, amelyeket muszáj betartani –mondta a lapnak Laczó Bernadett. Az egyik svájci munkaerő-közvetítő magyarországi képviselője elmondta, hogy a munkaidőt és a szüneteket is végtelenül komolyan veszik odakint. A napi 8,7 órát, illetve egy hónapban a 21 napot mindenkinek le kell dolgoznia. A munkahelyekről nem csak, hogy nem illik, de nem is szabad késni, aki ugyanis nem ér be időben, az idejekorán búcsút mondhat az egyébként igencsak jól fizető állásának. A magyarok egy része néha abba a hibába esik, hogy nem fogadja el az előírásokat, és lekezeli saját munkaadóját, aminek szintén nincs jó vége. Összességében azonban nem ez a jellemző, a legtöbben megbecsülik a lehetőséget. A békéscsabai szakember, illetve cége a munkaközvetítés során abban is segít, hogy a Svájcba érkezők megfelelő munkásszállást találjanak. Ezekben az ingatlanokban mindenkinek saját szobája van, legfeljebb a fürdőszobát és a konyhát kell megosztaniuk egymással, amiért cserébe viszont olcsóbban juthatnak a lakhatáshoz, mintha az egyébként igencsak borsos árú albérletet kellene megfizetniük. A magyar munkavállalókkal kapcsolatos megítélés cégenként változó. Vannak, akik nagyon szeretnek a hazánkból érkező vendégmunkásokkal dolgozni, és ritkább esetben olyan vállalkozó is akad, aki egyenesen visszautasítja azt, korábbi rossz tapasztalatai miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 09:39, kedd | Belföld

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a COVID idején

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.