Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. December 14. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Kaleidoszkóp Ház

Művészet Esztergomért - jótékonysági kiállítás és est

Művészet Esztergomért - jótékonysági kiállítás és est

Az esztergomi kulturális élet fellendítéséért szervezett jótékonysági kiállítást a Kaleidoszkóp Ház és az Eurohíd Alapítvány a vár Rondella Galériájában, amit ma vásárral egybekötött est zár.

Közel harminc, Esztergomhoz kötődő képzőművész munkájából rendezett jótékonysági kiállítást és vásárt múlt péntektől a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ és az Eurohíd Alapítvány a vár Rondella Galériájában, ahol a Művészet Esztergomért című eseményt ma Jótékonysági Est zárja.

Az est célja Esztergom és környéke kulturális életének fellendítése, ezért a rendezvényen befolyó összegből egy kulturális alapot hoznak létre a szervezők, melynek felhasználásával lendületet szeretnének adni a város fejlődésének. Az Eurohíd Alapítvány – melynek célja a Mária Valéria híd nyújtotta előnyök kihasználásának elősegítése a Duna mindkét partján, a gazdaság, a kultúra, a környezetvédelem, az egészségügy, valamint a szomszédnépek között kapcsolatok fejlesztése – és a Kaleidoszkóp Ház munkatársainak meggyőződése ugyanis, hogy egy nehéz helyzetben lévő közösség számára – legyen az egy város, egy régió vagy egy ország – a pezsgő kulturális élet, az ennek eredményeként létrejövő művészi teljesítmények és ezeknek a közösség tagjai által történő befogadása, hatalmas segítséget jelenthetnek a kilábalásban, az építkezésben.

A létrehozandó alapból az elkövetkező időszakban a következő kulturális terveket kívánják megvalósítani:

- képzőművészeti pályázatok támogatása
- helyi fesztiválok finanszírozása
- további kulturális akciók elősegítése.

Kiállító művészek: Andráskó Péter, Boros Mátyás, Brassai Gabriella, Ducsai Péter, Énzsöly Kinga, Farkas Kata, Fischer Judit, Gábriel Ajna, Galyasi Géza Attila, Gazdag Ágnes, Hangya Bálint, Horváth Roland, Kaci Simon, Kanász Nikolett, Kertész Kinga, Kovács Alida, Magyarósi Éva, Navratil Judit, Őry Annamária, Staudt Ágnes, Szuharevszki Mihály, Szabó Klára Petra, Szunyoghy Viktória, Végi Péter, Verebics Ágnes, Verebics Kati.

Design- és kézműves stand: Gép Sári, Pásti Nóra, Simon Edina, Tamási Diána, Tarján Zsuzsa, Vida Judit és sokan mások.

A záróest fővédnöke Gaál József, egyetemi docens, képzőművész, publicista.



Az alapítvány céljainak támogatására adományokat az OTP BANK 11740054-20112488 bankszámlaszámon is köszönettel fogadnak a szervezők.

A kiállított művek megtekinthetők a kezdeményezés webcímén illetve december 16-tól év végéig a Kaleidoszkóp Ház galériájában is.

Az ma 19 órakor kezdődő est állófogadással kezdődik, majd a meghívott vendégekkel a vásárlók közelebb kerülhetnek a kiállítókhoz és munkáikhoz, adventi, ünnepi hangulatban. Ezt követően koncertezik a Jóvilágvan együttes, aztán dj Zöld zenél és vetít a Méhkasaula Dia Projekt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT