Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Június 21. 07:35, hétfő | Helyi

Múzeumok Éjszakája – Esztergom, 2021. június 26.

Múzeumok Éjszakája – Esztergom,  2021. június 26.

Az elmúlt év kihagyása után, idén újra lesz Múzeumok Éjszakája Esztergomban. A város múzeumai ismét közös szervezésben rendezik meg az évek óta nagy sikernek örvendő eseményt, és 11 helyszínen várják a látogatókat.

Esztergom Város Önkormányzatának köszönhetően ismét városnéző kisvonat segíti majd a látogatók közlekedését, mely szinte elmaradhatatlan kísérője az esztergomi Múzeumok Éjszakája élménynek.
A múzeumok és kiállító helyek színes programokkal várják az érdeklődőket: „Mese az egyszarvúról”, „Zseblámpával az Altemplomban”, „Túlélnéd a középkort?”, „Állati jó móka”, „Virtuális utazás térben és időben” - olvasható a részletes programban. Minden helyszínen a családok, a fiatalok figyelmét igyekeznek felkelteni különféle játékok, foglalkozások, műsorok éjfélig tartó sorozatával. Koncertek, kamara színdarab, filmvetítések, előadások, kézműves foglalkozások, tematikus tárlatvezetések, kincskereső játékok lesznek a június 26-i est programjai.
Ezen az estén különleges kiállítások és műtárgyak lesznek láthatók: a többszörösen díjazott Vízeum a Duna Múzeumban, a Bazilika időkapszuláját bemutató tárlat a Főszékesegyházi Kincstárban, a Tükör előtt című időszaki kiállítás a Balassa Múzeumban, melyen 19. századi polgári viseletek és használati tárgyak kerülnek bemutatásra, valamint eddig be nem mutatott középkori és reneszánsz, Eucharisztiához köthető ötvösművészeti tárgyak a Keresztény Múzeumban.


A részletes esztergomi programért keressék fel facebook oldalunkat! https://www.facebook.com/M%C3%BAzeumok-%C3%89jszak%C3%A1ja-Esztergom-108321111416327n
A Múzeumok Éjszakája belépőjegyének ára: 1500 Ft – felnőtt, 750 Ft – gyerek (6-14 év), mely a múzeumok és kiállítóhelyek programjain ingyenes vagy kedvezményes részvételre és az esztergomi kisvonat éjszakai járatain való utazásra jogosít. Jegyek elővételben is megvásárolhatók a múzeumokban, nyitvatartási időben, valamint a Tourinform Széchenyi téri standjánál.

(A hatályos jogszabályoknak megfelelően csak érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúak (18 év felettiek) és a vele együtt érkező kiskorúak válthatnak jegyet a Múzeumok Éjszakája programjaira. Kérjük, kövessék a múzeumok honlapjait, az aktuális biztonsági szabályokról (maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás, létszám korlátozások stb…)! Figyeljék továbbá a kihelyezett tájékoztatókat, és azok betartásával látogassák a programban résztvevő intézményeket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT