Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 21. 09:29, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nagy dobás volt! - Több mint 700-an társasoztak! - VIDEÓVAL

Nagy dobás volt!  - Több mint 700-an társasoztak! - VIDEÓVAL

Idén tizedik alkalommal rendezték Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményét november 17-én, szombaton. A Dobó Katalin Gimnáziumban 10 és 22 óra között több mint hétszáz fő társasjátékozott.

A nagy nyüzsgést jól mutatja az eseményről készült videó, mely nyolcvan másodpercbe sűríti a nap eseményeit. Kicsik és nagyok együtt társasjátékozhattak 12 órán keresztül. Játékmesterek segítségével minden korosztálynak kínáltak a szervezők társasjátékokat. Válogathattunk táblás és kártyás, humoros és komoly, logikai és kooperatív játékok közül. A tornateremben pedig folyamatos mozgásos-játékos gyerekprogramok voltak.

11 óra 17 perckor nyitották meg az eseményt, majd a 10 éves születésnap alkalmából 10 nyereményt sorsoltak ki. Erős Gábor a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sok családot megszólít és bevonz a rendezvény. Egy kis ajándékozásra is sor került. Süttő Gábor a Dobó Gimnázium tanára 15. éve szervezi az iskolában péntekenként a Dobó Társasjáték Klubot. Volt és jelenlegi Dobósok és a Játékkunyhó társasjátékozni szerető csapata meglepte Őt egy ajándékcsomaggal, megköszönve, hogy 15 év alatt sok-sok emberrel szerettette meg a társasjátékozás élményét.

A Dobó-kockák rendezvény 10. születésnapja pedig nem lehet meg torta nélkül és stílusosan 10 dobókockából készült tortát szeltek fel a vendégek között.

Délután Crokinole versenyre került sor. A Crokinole egy igazán izgalmas, pörgős játékmenetű fából készült pöckölős ügyességi játék. A versenyre 24 fő nevezett, a csoportmérkőzéseket követően a továbbjutott játékosok már egyenes kiesésben folytatták a küzdelmeket. Az első helyet Erős Norbert szerezte meg, míg a dobogó második fokára Horváth Ábel a Mindszenty iskola diákja, míg harmadik fokára Fritz Ágoston dobós diák állhatott. A verseny lebonyolítását a Magyar Crokinole Szövetség elnöke, Rimár Zsolt segítette.

Süttő Gábor a program megálmodója és főszervezője elmondta: Köszönet illeti a Dobó közel 50 önkéntesét a vendégszeretetükért. A nagyszabású program lebonyolításában a Dobó Társasjáték Klub tagjai mellett az iskola diákjai is részt vettek. Kitűnő házigazdák voltak, segítettek a vendégek fogadásában, a büfében, biztosították a gyerekprogramokat a tornateremben, játékokat tanítottak és pakoltak reggel és este.

Horváth Zoltán a Játékkunyhó képviseletében örömét fejezte ki, hogy a Dobó-kockák program igazi családbarát esemény lett az évek alatt: kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők közös játékos pillanatai, a közösen töltött minőségi idő meghatározó élményei minden részt vevőnek. A Játékkunyhó személyre szabott játékválasztási tanácsadással és vásárlási lehetőséggel is segítette a rendezvényt.
Köszönet illeti az ismét remek képeket készítő Mitter Balázst a luminoso.hu fotográfusát. Képek, galéria itt! A rendezvényt Esztergom Város Önkormányzata is támogatta.

Dobósként csatlakozz a Dobó Társasjáték Klubhoz, ha pedig a térség társasjátékos eseményeiről informálódnál, kövesd a Játékkunyhót a Facebookon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.