Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 22. 09:49, szombat | Helyi
Forrás: KEMRFK

Nagyon kellhetett: egy kamionnyi tampont lopott egy nő

Nagyon kellhetett: egy kamionnyi tampont lopott egy nő

Lezárta a rendőrség annak a tatai nőnek és két társának az ügyét, akik a tolvajok közt egy nem éppen gyakori szállítmányt szemeltek ki a közelmúltban. A banda egy rakomány tampont lopott el kamionostul.

Még aznap megtalálták a nyomozók azt a kamiont, majd 13 millió forintot érő rakományát, melyet szeptember 9-én egy tatai telephelyről tulajdonítottak el az akkor még ismeretlen személyek. Azóta a három elkövető előzetes letartóztatásba került, szeptember 20-án pedig a nyomozók meghallgatták az utolsó tanút is, akinek vallomása kerekre zárta a történetet.

Spanyolországba indult volna szeptember 9-én egy kamion Tatáról. Rakománya 13 millió forintot érő tampon volt. A sofőr korán reggel kelt volna útra, de hiába kereste a szállítmányt, sehol sem találta a telephelyen. Rendőrök érkeztek a helyszínre, akik forró nyomon üldözőbe vették a kamiont és a tolvajokat.

Kiderült, hogy a szállítmánnyal aznap hajnalban hajtott ki a telephelyről két férfi, majd Székesfehérvár felé indultak. A nyomozók a Fejér megyei Soponyán egy családi ház udvarában találták meg a nyerges vontatót, de a szállítmányt már lekapcsolták róla. A rendőrök épp időben érkeztek, a kamiont ugyanis már elkezdték darabjaira szedni, hogy a bontóban értékesíteni tudják.

A házban élők meghallgatását követően a nyomozók továbbindultak, majd Sárkeresztesen megtalálták az eltulajdonított pótkocsit a rajta lévő rakománnyal együtt, melyet még aznap visszaadtak tulajdonosának.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, több tanút is meghallgattak, mely alapján egyértelművé vált, hogy a bűncselekményt egy 33 éves tatai nő tervelte ki, akit szeptember 14-én őrizetbe vett a tatai rendőrkapitányság. A két sofőrt, egy 25 éves szamostatárfalvai és egy 45 éves olcsvai férfit is ő bízott meg a kamion eltulajdonításával. Őket szeptember 14-én és 15-én vették őrizetbe nyomozók.
A három személyt jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a tatai rendőrség kezdeményezésére és az ügyészség indítványozására a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT