Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2016. Június 16. 13:07, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Napirenden: nyári napközi, kedvezményes gyermekétkeztetés és Pala-csúszda

Napirenden: nyári napközi, kedvezményes gyermekétkeztetés és Pala-csúszda

Rendkívüli testületi ülés keretében döntött az önkormányzat a nyári gyermekfelügyelet és gyermekétkeztetés biztosításáról, valamint a Palatinus tavi vízi csúszda felújítására

és bővítésére kiírt közbeszerzési eljárás fedezetének módosításáról.

Az ülésről Juhász István, Stámusz Andra, Sasvári Viktor Erős Gábor képviselők hiányoztak, Romanek Etelka polgármester egyéb elfoglaltsága miatt az ülést Bánhidy László alpolgármester vezette.

A képviselő-testület mindössze két napirendet tárgyalt. Elsőként a nyári gyermekfelügyelet és gyermekétkeztetés került napirendre. A város önkormányzata idén is lehetőséget biztosít a gyermekek nyári elhelyezésére, elsősorban azokak a családoknak nyújtva segítséget, ahol mindkét szülő dolgozik, és a gyermek elhelyezését más módon nem tudják megoldani az iskolai szünet alatt. A nyári napközi ellátás nyolc turnusban, június 20-a és augusztus 12-e között, különböző tematikák mellett lesz megszervezve. A nyári napközi keretén belül kedvezményes étkeztetést is biztosít az önkormányzat, a rászorulók esetében részben vagy egészben átvállalva az étkeztetés költségeit. A pontos turnusokról és a jelentkezés módjáról az oktatási intézmények adtak tájékoztatást.

Második napirendi pontként a képviselők a Palatinus tó vízi csúszdájára szánt fedezethez szükséges átcsoportosításról döntött. Az idei költségvetésben bruttó 31 750 000 forint lett elkülönítve erre a célra, a munkálatok költségei azonban jelentősen meghaladják ezt az összeget, így a beruházási tartalékból további 22 491 700 forintot csoportosított át a testület.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban