Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 22. 16:04, kedd | Helyi

Ne csak a régi képeslapokon tündököljön Esztergom!

Ne csak a régi képeslapokon tündököljön Esztergom!

Tovább virágosítja a várost a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány. A mai napon újabb helyszínen folytatódott az Alapítvány városszépítő tevékenysége.

A legutóbbi akciójuk óta összegyűlt adományok lehetővé tették, hogy a Széchenyi tér – Lőrinc utca – Bajcsy-Zsilinszky Endre út háromszögben, vagyis az esztergomiak által városközpontnak hívott területen egy, a városunkhoz méltó virágosabb, esztétikusabb övezet jöhessen létre.

Virágágyások híján az Alapítvány olyan időjárás álló edényeket választott, amelyekbe az egynyári virágok mellett helyet kaptak évelő növények, kisebb növésű cserjék és díszfák is.

A város címerével ellátott speciális cserép kaspókat egy esztergomi mester, Bozó Gyula gyártotta le és néhány darabbal felajánlásképpen hozzá is járult az Alapítvány városszépítő munkájához.


Az edények beültetést Tőkei-Veszely Andrea, az Alapítvány kuratóriumának elnöke irányította, aki maga is végig aktívan részt vett a munkálatokban.


A virágosításban az Alapítvány partnere volt az önkormányzat, a Zöld Út Esztergom Kft., Laczkó Zoltánné Márta, Fintor Erika, valamint Kemp Máté, aki a növények kiválasztásában és mozgatásában nyújtott hozzáértő segítséget.

„Egy a cél...láttatni és meglátni a városunk mosolyát!”- így szól a Kivirágzó Esztergomért az Alapítvány mottója.
A fenti gondolat jegyében került muskátli özön a Széchenyi térre, a Bottyán híd kandelábereire függesztett virágtartókba és most a városközpont új kaspóiba.


Aki szeretne hozzájárulni egy virágosabb Esztergom képéhez és úgy gondolja, hogy akár a legkisebb összeggel is támogatja munkájukat, az az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:
Kivirágzó Esztergomért Alapítvány
K&H Bank
10403648-50526980-65551009

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.