Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 22. 10:09, vasárnap | Helyi

Ne gyertek Búbánatvölgybe, Pilisszentlélekre!

Ne gyertek Búbánatvölgybe, Pilisszentlélekre!

A közkedvelt esztergomi kirándulóhelyek esetében az ott élők és Hernádi Ádám polgármester is azt kéri, kerüljék el azokat a kirándulók.

Ahogy az ország más részeinek üdülőtelepülésein, úgy Pilisszentlélek és Búbánatvölgy lakói is arra kérik a turistákat, hogy a koronavírusjárvány ideje alatt ne látogassanak el hozzájuk.

Pilisszentlélek esetében Hernádi Ádám polgármester már korábban is jelezte, hogy a járvány miatt egyeztet a településrészen a "Mi kis falunk" című sorozatot forgató stábbal, és arra kéri őket, hogy halasszák el a következő epizódok forgatását.

A településrészen élők mindemellett az kérték, hogy a sorozat miatt közkedvelt kirándulóhelyet a turisták is kerüljék el a következő időszakban. Ugyanezt kérik Búbánatvölgy lakói is, ahová szintén rengeteg túrázó, kiránduló érkezik rendszeresen. A járvány ideje alatt nem csökkent a látogatók száma, sőt, otthonmaradás helyett sokan kirándulni indultak, ami ellen egyre többen tiltakoztak az ott élők közül.

A búbánatvölgyi horgásztónál az elmúlt napokban rengetegen fordultak meg, sokszor a legalapvetőbb kéréseket is figyelmen kívül hagyva: szájmaszk és kesztyű nélkül, kisebb-nagyobb csoportokban.

A búbánatvölgyiek egyik zárt közösségi oldalán keresztül tegnap annak a kérésüknek adtak hangot, hogy átmenetileg arra kellene kérni minden látogatót, hogy az itt élők érdekében ne kiránduljanak a környéken, ne veszélyeztessék az itt élők egészségét.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere erre reagálva tegnap közösség oldalán ugyanezt a kérést fogalmazta meg a túrázók felé. Mint írta, "(...) Esztergom és távolabbi városrészei, mint Búbánatvölgy és Pilisszentlélek kedvelt úti célja akár a közeli településekről, akár az ország távoli pontjairól érkezők számára. Különösen igaz ez a hétvégékre és ünnepnapokra, amikor a turisták szinte elárasztják a városunkat és mostanában „Pajkaszeget” vagyis Pilisszentléleket is. Kérek mindenkit, aki látogatást tervezne hozzánk, most ne tegye!(...)" - fogalmazott Hernádi Ádám.

Esztergom polgármestere hozzátette: "Nekünk is beszűkült, lelassult az életünk. Sok dolgot nem tehetünk meg, ami korábban természetes volt. Nem járunk a kedvenc helyeinkre, bezártuk a játszótereinket, nem ülünk a kávéházakban a barátainkkal, csendesek a templomaink. Szent István gyönyörű városa egy időre elcsendesedett. Azért, hogy a járvány vége után élettel teljen meg, újra a Dunakanyar fővárosaként várhassuk és nagy szeretettel üdvözölhessük a hozzánk látogatókat. Nem tudjuk, hogy ez mikor következik be. Rajtunk és Önökön is múlik.

Addig azonban arra kell kérnem Önöket, hogy maradjanak távol, maradjanak Önök is otthon, tartsák be a kormány által meghatározott intézkedéseket a saját és a mi biztonságunk érdekében egyaránt!".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT