Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 25. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Ne legyünk áldozatok vásárlás közben!

Ne legyünk áldozatok vásárlás közben!

Megyénkben az utóbbi időben megszaporodtak a bevásárlóközpontok közelében elkövetett bűncselekmények, legfőképp a lopások. A megyei kapitányság ezért felhívja a figyelmet arra, mit tegyünk a sértetté válás megelőzéséért.

Vásárlás közben a pénztárcánkat és a kézi táskánkat ne helyezzük a bevásárlókosárba, figyeljünk oda mobiltelefonunkra is, azt soha ne külső, látható helyen hordjuk! Az ékszerek, értékes telefonok, apró műszaki cikkek gyakran az ajándékot vásárlónál is előfordulnak. Kevesen figyelnek rá, pedig a nyakban viselt értékek (Mp3, Mp4 lejátszók, telefonok) szinte felkínálják magukat a tolvajoknak! Ezeket diszkréten, a ruha alatt célszerű viselni. Az ajándék kiválasztásakor, felpróbálásakor is ügyeljünk értékeinkre, a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyjuk felügyelet nélkül! Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észleljük, ne szálljunk szembe a tolvajjal! Hívjunk segítséget, értesítsük a rendőrséget! Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessük le a zárat, ha pedig a bankkártyánk tűnt el, azt azonnal tiltassuk le!

A parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzük, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék! A parkolóban mielőtt magára hagynánk a gépkocsit, ne pakoljunk a csomagtartóba, ezt a tolvajok kifigyelhetik. A gépkocsiban látható helyen hagyott ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, az ablakbetöréssel elkövetett lopáshoz pedig elegendő lehet pár másodperc. A vásárlást követően, ha már bepakoltunk a kocsiba, ne menjünk vissza az üzletbe, mert ezt a potenciális tettes kifigyelheti és feltörheti járművet.

Nemcsak vásárlás, hanem akár bankautomatából való pénzfelvételkor is áldozattá válhatunk – VIDEÓ!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.